15:53
Декоративна штукатурка для фасадів будівель

Зробити фасад будівлі красивим і підкреслити його індивідуальність допоможе декоративна штукатурка. Це один з найбільш доступних оздоблювальних матеріалів, який сьогодні виготовляється як в Україні, так і за кордоном. Існує велика кількість видів декоративної штукатурки, призначеної для зовнішніх робіт, наділених певними якостями і перевагами. Найбільш затребуваними є такі різновиди матеріалу:

  • поліцементна;
  • акрилова;
  • силікатна;
  • силіконова штукатурка.

Поліцементна (мінеральна) штукатурка - порошкоподібна суміш, яка розводиться водою до в'язкого стану перед початком робіт. Вона добре підходить для стін, виконаних з мінеральних матеріалів, попередньо оброблених ґрунтовкою, яка поліпшує адгезію. Щоб нанести поліцементну штукатурку, не потрібно володіти спеціальними навичками - створити красиву обробку зможе навіть непрофесіонал. Перевагами матеріалу є його доступна вартість, висока паропроникність і чудова міцність. Матеріал абсолютно негорючий, тому його часто використовують на утеплених пінополістиролом фасадах.

Акрилова штукатурка продається в готовому вигляді. Це - водно-дисперсійна суміш, виготовлена на основі високомолекулярних акрилових смол. Її плюсами є висока еластичність, низький коефіцієнт поглинання вологи і стійкість до деформаційних процесів базової поверхні. Варто зазначити, що матеріал не можна застосовувати для обробки фасадів, утеплених мінеральною ватою, оскільки він володіє горючістю.

Багато фасадів, оздоблених силікатною штукатуркою, виготовленою на основі рідкого скла. Головними особливостями матеріалу є гідрофобність, несхильність до утворення тріщин і забруднень. Суміш продається в готовому вигляді, перед використанням її досить перемішати. Слід враховувати, що вона швидко схоплюється - її потрібно наносити дуже швидко.

Висока вартість силіконової штукатурки цілком виправдана: вона має найбільш тривалий термін служби і хорошою покривістістю. Достоїнствами матеріалу є висока адгезія, водостійкість, еластичність і паропроникність. Основний плюс оздоблення - самоочищення під дією опадів, такий фасад не вимагає особливого догляду.

Підводячи підсумок, можна сказати, що найбільш технологічним матеріалом є силіконова штукатурка. Однак, якщо необхідно заощадити на зовнішніх роботах, то цілком можна підібрати більш дешевий матеріал, який володіє потрібними властивостями.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1588 | Додав: abel | Теги: штукатурка фасадів, Декоративна штукатурка для фасадів , штукатурка, декоративна штукатурка, штукатурка для фасадів будівель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]