12:42
Додаємо дому візуальних метрів. Освітлення для настрою

  Додаємо дому візуальних метрів

Одним з найпростіших і досить популярних методів зорового збільшення простору залишається додавання в інтер'єр дзеркальних і скляних поверхонь. Також необхідно пустити в приміщення побільше сонячного світла, а от з колірної гами в обробці повинні переважати світлі тони.

При цьому дзеркала діють завдяки відбиттю, зорово розширюючи розміри практично в два рази розміри. Можна використовувати окремі дзеркала, дзеркальні панелі, вбудовувати дзеркала в меблі і стіни, створювати меблі, начебто журнального столика, з дзеркал або скла.

Скло діє інакше: його прозорість розмиває межі приміщення, відблиски світла відбиваються від скла, надаючи більше світла. Причому можна використовувати як скляні вітрини або полички, так і скляний та кришталевий посуд, які розмістити необхідно недалеко від вікна, щоб відобразити більше сонячних променів.

В обробці слід брати також матеріали з гладкими блискучими поверхнями, здатними відобразити і проломити світло. Світлі тони стін дозволяють візуально зробити кімнату вище. А ось від великої кількості меблів та аксесуарів варто відмовитися: чим більша завантаженість кімнати, тим менше вона виглядає.

Освітлення для настрою

Правильне освітлення допоможе не тільки освітити кімнату, але також і підняти настрій всім, хто в неї входить.

На вікнах більш доречний тонкий шовк, бавовна або льон. Кольорову гаму для вікон також слід підбирати уважно. Якщо вікна виходять на північ, то найкраще взяти штори теплих сонячних кольорів - жовтого або оранжевого. А от для південних вікон можна брати і пастельні тони ніжного світло-блакитного, кремового, салатового відтінків.

Всередині квартири освітлення також повинно бути продумано. Правильне освітлення здатне підняти настрій. Слід відмовитися від холодного світла, тому не варто вибирати лампи з синім, бузковим або зеленим відтінками. Темні абажури також не годяться для створення затишку. У житлових кімнатах краще застосовувати лампи, що дають природне денне яскраве світло, також підійде світло, що володіє сонячним жовтим відтінком. Взагалі, асоціація з сонцем або вогнищем надає тепла і затишку приміщенню, натуральності усіх предметів в ній.

На кухні затишок не менш важливий. Варто врахувати, що яскраве світло покращує апетит. Бажано, щоб в кухні була і люстра яскравого освітлення, і світильник над столом для створення приглушеної обстановки напівтемряви. Також можна використовувати розсіяне м'яке світло за допомогою вбудованих в меблі галогенних ламп молочного кольору.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1688 | Додав: admin | Теги: освітлення для настрою | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]