09:53
Інверторний кондиціонер - надійність та економія

Побутові кондиціонери діляться на дві категорії - звичайні та інверторні. Інверторні кондиціонери більш дорожчі, ніж звичайні, але при цьому володіють великим ресурсом роботи і є більш економічними в плані споживання електроенергії.

Звичайний кондиціонер може забезпечувати потрібну температуру в двох режимах. Він може або працювати постійно, пропускаючи і охолоджуючи повітря, або ж періодично включатися і відключатися, підтримуючи температуру в приміщенні на заданому рівні. У першому випадку споживання електрики кондиціонером досить велике, тому що він працює постійно, не залежно від температури повітря. У другому випадку споживання електроенергії менше, але всі деталі кондиціонера схильні до екстремальних навантажень. Основна тому причина - постійне включення і відключення вузлів і вплив на них пускових струмів великої потужності.

Робота інверторного кондиціонера здійснюється за іншим принципом. При запуску він починає охолоджувати повітря до заданої температури, а коли вона досягнута, просто підтримує температуру. У цьому режимі він працює з невеликим навантаженням, за рахунок мінімального рівня споживання електроенергії. Оскільки устаткування не вимикається і, відповідно, не включається, то його знос мінімальний.

У порівнянні зі звичайними кондиціонерами, інверторний кондиціонер споживає в півтора-два рази менше електроенергії (в залежності від моделі та умов експлуатації). При цьому термін його служби більший, а невеликі поломки трапляються набагато рідше. Інверторні кондиціонери здатні забезпечити рівномірний температурний режим у всьому приміщенні, при цьому коливання температури не перевищують одного градуса. Рівень шуму при його роботі набагато нижчий, ніж у звичайного кондиціонера, так як вентилятор внутрішнього і зовнішнього блоку працює на низьких оборотах. На відміну від звичайного, неінверторного кондиціонера, при запуску такий кондиціонер не створює додаткових навантажень на мережу, так як його компресор збільшує обороти плавно. При цьому він може нагріти або охолодити повітря до потрібної температури набагато швидше, ніж це зробить звичайний кондиціонер, працюючи з перевищенням номінальної потужності на 20-30%.

Якщо Ви вирішили купити інверторний кондиціонер, особливу увагу варто приділити температурним режимам його роботи. Здебільшого такі кондиціонери мають спеціальний запобіжний блок, який не дозволить включити кондиціонер на охолодження або обігрів при занадто низькій або високій температурі атмосферного повітря. Це зроблено для того, щоб захистити його від перевантажень і продовжити термін служби мотора кондиціонера. Середній діапазон робочих температур знаходиться в межах від -15 °C до + 35 °C градусів, але існують моделі і з більш широким робочим діапазоном температур.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1461 | Додав: abel | Теги: вибір кондиціонеру, кондиціонер, побутовий кондиціонер, Інверторний кондиціонер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]