11:12
Італійський стиль інтер'єру: що потрібно знати

Італійський стиль інтер'єру, який ще називають середземноморським стилем, не має нічого спільного з відомим вибуховим темпераментом італійців. Дизайн інтер'єру в цьому стилі створюється із застосуванням натуральних матеріалів і природних колірних відтінків, що надає приміщенню стриманий і спокійний вигляд.

Основні матеріали для італійського інтер'єру - це дерево і камінь. Він часто підкреслюється старовинними меблями і взагалі будь-яким антикваріатом. Сучасні предмети побуту досить складно вписуються в дизайн даного напрямку. Тому їх потрібно розташовувати в приміщеннях з особливою обережністю. Щоб не порушити гармонію і чистоту оформлення кімнати, різну побутову техніку краще вбудовувати в меблі, виконані під замовлення.

Італійський стиль має спільні риси з античним архітектурним напрямком і зі стилем кантрі. У ньому антична розкіш ідеально поєднується з сільською простотою. Саме це незвичайне поєднання робить даний художній напрям особливо вишуканим і комфортним одночасно.

При обробці стін найкраще використовувати італійську штукатурку. Завдяки своїй фактурності вона виглядає і просто, і досить дорого. У ванній та кухні слід оформляти поверхні за допомогою мозаїчної плитки. Частина приміщення можна викласти плиткою виконаної під старовину. У будь-якому приміщенні можна нанести прямо на стіну живопис.

Кухню можна прикрасити викладеним з плитки панно з характерною для середземноморського стилю тематикою. Фрагмент стіни, колону, арочний отвір або камін можна доповнити вставками з натурального каменю. У житлових кімнатах часто застосовуються для декору прорізи-обманки арочної форми.

Для обробки стелі підійде матовий натяжний полотняний світлого кольору або з тематичним фотодруком. Пожвавити дизайн стелі можна за допомогою декоративних дерев'яних балок, які повинні бути досить масивними і темними. Підлога у всіх приміщеннях квартири або будинку повинна бути однаковою. Наприклад, це може бути поверхня, викладена мармуровою мозаїкою або матовою плиткою.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1544 | Додав: abel | Теги: стиль, Італійський стиль інтер'єру, інтер'єр, стиль інтер'єру | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]