19:47
Як боротися з промерзанням пластикових вікон: поради

Коли настають холоди, то нерідко доводиться ставати свідком такого не дуже приємного явища, яким є промерзання пластикових вікон. Якщо змінюються умови мікроклімату, то важливо поміняти стандартні методи експлуатації. З такою проблемою можуть зіткнутися пластикові вікна в дерев'яному будинку і практично в будь-якому іншому приміщенні.

Існує кілька основних причин виникнення даної проблеми. Відомо, що в повітрі присутня певна кількість водяної пари. Якщо є підвищений рівень вологості усередині приміщення, то цілком можливим відбувається осідання вологи на найбільш холодних ділянках. Через це є ймовірність, що на трубах або ж віконних конструкціях з'являються крапельки конденсату.

Ключовими причинами, які можуть призводити до збільшеного рівня вмісту пари в приміщенні, є те, що на кухні готується багато страв, що неминуче призводить до підвищеного пароутворення. Також на цей показник впливає і ванна, в якій регулярно використовується вода, яка в свою чергу впливає на рівень вологості. Важливо якомога частіше провітрювати приміщення, щоб виключити можливість виникнення проблем такого роду.

Є також деякі додаткові моменти, які також здатні провокувати підвищений рівень вологості. У цей перелік можна занести здійснення таких ремонтних робіт, як побілка, а також штукатурка. До цього також може призвести і перепланування, які була проведена без урахування спеціальних будівельних норм.

Нерідко стандартні опалювальні радіатори замінюються більш новими моделями, проте без проведення відповідних теплотехнічних розрахунків. Через це скорочується температура і тепловий баланс усередині житлового приміщення.

Запотіти може і однокамерний склопакет, і двокамерний. Ця проблема може торкнутися практично будь-якого вікна. Через конденсату можуть з'являтися грибки, які необхідно при перших ознаках намагатися викорінювати, бо в зворотному випадку вогкість може зруйнувати віконну структуру.

Промерзання, як правило, починаються проявлятися внизу віконної конструкції, тому що саме в цій частині холодніше. Якісне опалення приміщення дає можливість скоротити рівень вологості, а також оберегти вікна від можливих поломок.

Є кілька способів боротьби з промерзанням віконних конструкцій. Рекомендується попереджати дану проблему заздалегідь. Це можна зробити, якщо вона буде експлуатуватися правильно. Регулярне провітрювання приміщення протягом, хоча б п'ятнадцяти хвилин є оптимальним виходом з проблеми. Завдяки такій процедурі можна встановити баланс вологості усередині приміщення і виключити можливість промерзань вікон.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1653 | Додав: abel | Теги: промерзанням вікон, як боротися з промерзанням пластико, промерзанням пластикових вікон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]