21:55
Як правильно вибрати витяжку


Для будь-якої кухні, витяжка є незамінним атрибутом. Основне їх завдання - очищати повітря на кухні від неприємного запаху. Не поспішайте купувати витяжку, неправильно вибрана модель, в подальшому, доставить багато клопоту.

Вирішивши заощадити, не купуйте дешеві конструкції: якість їх збірки дуже низька, і прослужать вони недовго. Перед тим як піти в магазин, необхідно виміряти периметр варильної панелі. Краще, коли ширина витяжки на кілька сантиметрів більша, ніж варильна панель.

Далі слід приступити до вибору типу витяжки.

Плоскі витяжки

Головна їхня перевага - невеликий, компактний розмір. Забруднене повітря очищається завдяки спеціальним фільтрам. Швидке забруднення фільтрів є головним недоліком плоских моделей.

Купольні моделі не фільтрують забруднене повітря, а виштовхують назовні за допомогою вентиляційної системи. Ці витяжки мають значні розміри, і встановити їх зможе тільки фахівець. Відсутність фільтрів полегшить процес експлуатації: не потрібно очищати або купувати нові фільтри. Купольні витяжки здатні видалити неприємний запах з кухні за лічені хвилини.

Після того як вибрали правильну витяжку, потрібно розрахувати продуктивність витяжки відштовхуючись від площі ремонту та оздоблення кухні. Якщо ви курите на кухні або багато готуєте на рослинному маслі, то продуктивність витяжки повинна бути великою. Вентиляційна труба повинна бути прямою, кожен вигин знижує продуктивність конструкції приблизно на 8%.

Не забудьте і про те, що чим потужніша кухонна витяжка, тим сильніший шум вона видає. Якщо проводити багато часу на кухні з галасливою витяжкою, можуть початися головні болі.

При правильному виборі витяжки пильну увагу приділіть системі управління. Чим зручніша система управління, тим швидше ви навчитеся керувати нею. Найчастіше покупці вибирають сенсорне управління.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2757 | Додав: admin | Теги: витяжка, кухня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]