22:55
Як вибрати просочення для захисту деревини

Деревина в усі часи вважалася одним з основних будівельних матеріалів, і наш високотехнологічний вік - далеко не виняток.

У процесі життєдіяльності людина намагається оточити себе різними дерев'яними елементами і широко використовує цей матеріал для зведення підлог, меблів і навіть цілих будинків. І якщо у Вас є подібні елементи, то необхідно подбати про їхній захист, тому що дерево швидко зруйнуватися під впливом грибка, цвілі, комах і безлічі інших чинників.

Захисні склади представлені на ринку в дуже широкому асортименті, тому підібрати серед них необхідний не завжди так просто, як здається.

На ринку представлено безліч різних речовин, однак для пересічного споживача варто обмежити свій вибір тими, які випускаються у вигляді просочення.

Розрізняють алкідні і акрилові речовини такого типу. Алкідні мають різкий хімічний запах і сохнуть довше акрилових, тому вони найчастіше застосовуються для захисту тих предметів, які знаходяться поза приміщенням (паркани, альтанки, лавки та інші).

Алкідне просочення може прослужити більш тривалий період. Акрилове ж навпаки не має різкого запаху і швидше сохне завдяки водній основі, на якій вона вироблена. Тому і застосовується вона частіше для захисту внутрішніх предметів інтер'єру.

Також необхідно звернути увагу на тип речовини і виконувані ним функції. Розрізняють просочення із захистом від грибка і цвілі (мають у своє складі різні добавки, які перешкоджають зараженню спорами і їхньому зростанню), біозахисні (не допускають поширення різних комах) і спеціальні, які захищають матеріал від вогню, дію на молекулярному рівні і закупорюючи пори в деревині для того, щоб у них не надходив кисень.

Якщо Ви переживаєте про зовнішній вигляд майбутньої поверхні, то варто звернути увагу на декоративну складову. Розрізняють кольорові та прозорі просочення, що створюють матову або глянсову поверхню.

Якщо Ви вибрали речовину, колір якої швидко вигорає на сонці, то варто звернути увагу на те, щоб у її складі були речовини, які захистять поверхню від руйнівного впливу ультрафіолетового випромінювання.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1866 | Додав: admin | Теги: просочення для захисту деревини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]