21:48
Як вибрати жалюзі, які жалюзі кращі


Як тільки ви закінчите робити ремонт у квартирі, обставити її новими меблями, то вам залишиться визначитися з оформленням вікон. Сьогодні дизайнери можуть запропонувати велику кількість варіантів їх оформлення, але в даний час великої популярності набувають жалюзі. І тому питання, як вибрати жалюзі, сьогодні вельми актуальне.

Жалюзі це спеціальний пристрій, які складаються з горизонтальних або вертикальних пластин, які призначені для регулювання потоку повітря або тепла, а також для захисту приміщення від сонячних променів. Та й взагалі за допомогою жалюзі можемо усунути деякі недоліки в інтер'єрі квартири: наприклад, створити ілюзію великих вікон.

Треба визначитися з деякими нюансами для якого приміщення, ви хочете придбати жалюзі, прикинути, як вони будуть гармоніювати з навколишнім інтер'єром вашого приміщення. Потім можна перейти до великого вибору варіантів жалюзі. У домашньому побуті найбільше поширення отримали вертикальні або горизонтальні розташування пластин, а матеріали їх виконання (тканини, дерево, метал, пластик).

Також жалюзі, як з вертикальним, так і з горизонтальним варіантом, можна кріпити до стіни або до стелі, у віконний отвір, а також можна встановити їх безпосередньо між склом рами. Але пам'ятайте, що потрібно враховувати спосіб їх відкривання, тобто як вони будуть відкриватися в один бік, "з'їзд” до центру або "роз'їзд” від центру.

Також потрібно приділити увагу до матеріалу, з якого вони виготовлені. Самими екологічними та дорогими вважаються жалюзі, зроблені з дерева це бамбук, пробка, канадська липа.

Але також є дешевші варіанти це пластикові або алюмінієві конструкції, але вони мало чим поступаються дерев'яним аналогам. Алюмінієві жалюзі в основному встановлюють в таких приміщеннях, де основна вимога до інтер'єру - мінімалізм і практичність.

У житлових приміщеннях кращим варіантом буде вибрати жалюзі на тканинній основі або якісний пластик. Як правило, чим він дорожчий, тим якісніший склад пластика такий пластик більш стійкий до зміни кольору під впливом сонячних променів. Тканини ж можуть бути просочені спеціальними речовинами, які добре оберігають матеріал від сонця, впливу вогню й вологи.

Також потрібно врахувати щільність тканини. Так як висока щільність дає гарантію по незмінності їх форми. Тут же обов'язково зверніть увагу на їх карниз. Найкращим вважається металевий, тому що пластиковий дуже часто деформується під вагою важких пластин.

Як вибрати жалюзі і розрахувати габаритні розміри, необхідно знати це:

- щоб вибрати жалюзі для віконного отвору, потрібно віднімати від висоти отвору 3 см, для того щоб пластини не зачіпали підвіконня;

- обираючи жалюзі на стіну над віконним отвором, рекомендується вибирати оптимальну ширину жалюзі, щоб вони трохи заходили за відкоси вікна на 15-20 см;

- відстань між жалюзі, і підлогою має бути не менше 5-7 см. Щоб вони не валялися по підлозі.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2861 | Додав: admin | Теги: жалюзі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]