12:41
Як забезпечити заміське житло водою?

Для забезпечення заміського будинку водою доцільно скористатися послугами буріння свердловин. При цьому тип свердловини слід вибирати з урахуванням потреб власників житла - цілей використання води, обсягу і якості.

Якщо ви вирішили замовити буріння свердловин на воду, вам варто визначитися з сумою, яку ви готові витратити на подібні послуги.

Існує кілька типів свердловин. При неглибокому бурінні відбувається облаштування фільтрами свердловини на найближчий водоносний горизонт. В даному випадку глибина зазвичай складає не більше 35 метрів.

Як правило, облаштування свердловин на воду обходиться недорого і цілком вигідно, так само. Зазвичай її буріння займає по часу кілька днів. Свердловина найбільш вигідна, якщо потрібно забезпечити водою невелику ділянку. Зазвичай дані ділянки використовуються для літнього дозвілля.

Однак до недоліків неглибокої свердловини можна віднести ймовірність її затоплення. Термін експлуатації такого джерела визначається залежно від частоти його використання і потенціалу самого горизонту. Як правило, це 17-20 років.

Ще один спосіб забезпечення житла водою - артезіанська свердловина. В даному випадку буріння відбувається на велику глибину до вапняку (20-210 метрів). Таке джерело відрізняється набагато більшою продуктивністю і більш високою надійністю. Внаслідок того, що його глибина більше, а, отже, збільшується складність проведених робіт і вартість послуг.

Перш ніж починати роботи з облаштування артезіанської свердловини, потрібна оцінка запасів підземних вод. Виконання робіт займуть як мінімум 3 дні, тут все залежить від глибини залягання підземних вод.

Вважається, що артезіанська свердловина - це ідеальний варіант водопостачання великого заміського будинку, особливо, коли в ньому проживають постійно, оскільки таке джерело відрізняється довгим терміном служби.

У артезіанської свердловини є кілька очевидних переваг. По-перше, в нижніх шарах ґрунту є величезний запас води. По-друге, її можна використовувати тривалий час завдяки стабільності обріїв. По-третє, стінки свердловини зміцнюють під час проведення робіт, завдяки чому вона здатна пропрацювати 35-55 років.

Якщо ви вирішили організувати джерело води на території свого заміського будинку, то вам потрібно знайти надійну компанію-виконавця. Удачі!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1755 | Додав: abel | Теги: як забезпечити житло водою, свердловина, Буріння свердловин, як забезпечити заміське житло водою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]