19:48
Камін в квартирі: що варто знати, щоб відновити його в старому будинку

Якщо ви є щасливцем — тим, у кого є квартира в дореволюційному будинку, або довоєнній сталінці, в якій передбачалося пічне опалення, то, якщо трохи постаратися, ваш будинок може наповнитися тріском палаючого вогню і особливим затишком, який ніякий муляжний камін не замінить.

Головне, на що необхідно звернути увагу при відновленні каміна, це збереження димоходів. У старих будинках димоходи йдуть крізь усі поверхи. Якщо димоходи залишилися, але закладені цеглою або будівельним сміттям, або сильно зруйновані, реконструкція каміна стає практично неможливою. Шанс повернути в квартиру камін у вас з'явиться за умови, якщо ваш будинок потребує капітального ремонту: необхідно домогтися того, щоб в список проведених робот внесли і відновлення димоходів.

Важливо, щоб приміщення, в якому буде знаходитися передбачуваний камін, було більше 20 квадратних метрів і мало стелі вище 3 м, це необхідно для наявності достатнього об'єму повітря, необхідного для процесу горіння.

Переконавшись у тому, що димар правильно функціонує, ви можете приступити до збору необхідних документів, щоб отримати дозвіл на відновлення каміна. Заздалегідь потрібно бути готовим до того, що це дорогий і тривалий процес: необхідні довідки з ДЕЗ, СЕС, узгодження проекту з БТІ та пожежниками. Послуги зі збирання документів можуть надавати особливі організації: зробити це можна і самостійно, заощадивши гроші, але пожертвувавши своїми нервами при багаторазовому спілкуванні з чиновниками.

Далі починається найприємніше - вибір дизайну майбутнього каміна і підбір матеріалів, з яких він буде сконструйований. Потрібно враховувати вагу майбутнього каміна - до 150 кг на 1 квадратний метр. Місце, де буде встановлений камін, повинен перевірити проектувальник будинку і якщо вага планованої споруди буде перевищувати регламенти, то необхідно зміцнити перекриття. Чавунний, мармуровий або об'ємний цегельний камін може бути неприйнятний в умовах квартири.

Якщо ви пройшли всі ці довгі та витратні процедури, то слід звернути увагу на важливі деталі: наявність вогнегасника в приміщенні з каміном, обладнання поблизу каміна негорючого майданчики (плитка, або камінь), установка захисного екрана.

Тепер, вам тільки залишається навчитися правильно його топити і знайти пічника, який буде щомісяця чистити камін.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1728 | Додав: abel | Теги: щоб відновити його в старому будинк, Камін в квартирі: що варто знати, камін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]