21:11
Клеїмо шпалери: покрокові рекомендації

Для обклеювання стін шпалерами, використовують спеціалізований клей. Обов'язково клей повинен не тільки мати хороші показники з приклеювання, а й бути досить стійким до вологи, а плями не повинні проступати крізь шпалери. Зауважте, якісний клей дуже легко розчиняється у воді. Якщо вам потрібно поклеїти шпалери зі складною текстурою, тоді потрібно використовувати спеціальний клей.

Як правильно приготувати клей

Для приготування клейового розчину можна скористатися інструкцією (вона знаходиться на коробці). Зазвичай це виглядає так: налийте в відро води, насипайте клей і одночасно помішуйте, щоб не утворилися грудочки. Надалі вони можуть дуже сильно завадити поклейці шпалер.

Готуємо стіни

Перша справа - покриття стін ґрунтовкою. Спеціальну ґрунтовку використовувати не треба, виготовляємо її з клею, при цьому використовуємо пропорцію, одна частина клею на чотири частини води. Зверніть увагу, є шпалери коли потрібно наносити клей не тільки на полотно, але і на самі стіни, уважно читайте інструкцію до шпалер.

Коли ґрунтовка підсохне, використовуючи схил потрібно накреслити вертикальну лінію на стіні за якою буде приклеюватися перше полотно. Обклеювання відбувається від дверей до вікна, або можна навпаки, відчутної різниці немає.

Готуємо полотно шпалер

Беремо рулон розмотуємо його, заміряємо потрібну довжину ось тепер можна різати, але не забудьте накинути пропуск приблизно 5 - 7 сантиметрів. Подивіться уважно чи є візерунок на шпалерах, якщо такий є, при обклеюванні потрібно поєднувати ці візерунки. Розчинений клей наносимо на внутрішню сторону шпалер невеликим, рівномірним шаром, після чого складаємо шпалери навпіл. Потрібно щоб вони так полежали, тобто просочилися, скільки для цього потрібно часу, який зазначено на упаковці з-під шпалер.

Фініш - клеїмо шпалери

Коли потрібний час минув, прикладаємо шпалери на стіну, обов'язково будуть з'являтися нерівності, такі як повітряні пухирі навіть складки, - їх неодмінно треба розрівняти щіткою. Видавлювати зайвий клей з стиків при наклеюванні паперових шпалер, суворо забороняється, ну, а якщо шпалери флізелінові, то клей дуже легко можна буде витерти вологою ганчіркою.

В кінці роботи потрібно видалити надлишки припуску у плінтуса внизу, і вгорі у стелі. Цей процес виконується за допомогою канцелярського ножа та металевої лінійки, полотна ножа повинні бути гострими (якщо полотна ножа будуть тупими, шпалери неодмінно порвуться).

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1699 | Додав: abel | Теги: шпалери, поклейка шпалер, клеїмо шпалери | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]