14:31
Лондон потіснив Гонконг в рейтингу столиць з найдорожчими офісами

Лондон з районом Вест-Енд став містом з найвищими ставками оренди в світі, обігнавши центральний район Гонконгу і повернувши собі позиції 2008 року. Про це йдеться в новому дослідженні компанії Cushman & Wakefield.

"Недолік якісних вільних офісних площ у Лондоні привів до посилення конкуренції і зростання ставок оренди на офіси в районі Вест-Енд на 2%, зробивши його найдорожчим офісним ринком в світі", - наголошується в звіті. За даними аналітиків, ставка оренди офісів у Вест-Енді досягла 2,137 тисячі євро за квадратний метр на рік. При цьому в компанії очікують подальшого підвищення ставок оренди у міру відновлення економіки.

Згідно з доповіддю, Гонконг зі ставкою оренди 1,505 тисячі євро за квадратний метр в рік спустився на друге місце, в той час як зростання цін на оренду офісів у районі Zona Sul в Ріо-де-Жанейро на 43% в 2012 році (до 1,343 тисячі євро ) дозволив цьому місту піднятися з восьмого рядка рейтингу на третій.

"Москва зайняла шосте місце в рейтингу зі ставкою оренди на офіси класу А в розмірі 1,141 тисячі доларів за" квадрат "у рік. Незважаючи на те що ставки на офіси класу А залишалися стабільними протягом року, Москва спустилася в рейтингу на два місця в порівнянні з 2011 роком ", - додається в матеріалах компанії. За оцінкою експертів, в 2013 році офісний ринок столиці залишиться в стані стабільності з незначним збільшенням активності орендарів в разі поліпшення економічної ситуації.

Район Connaught Place в Нью-Делі в Індії за останні 12 місяців продемонстрував значне зростання ставок - на 25% - до 1,324 тисячі євро. Це вивело місто на четверте місце в рейтингу найдорожчих офісних ринків світу. На п'ятій сходинці опинився Токіо зі ставкою 1,274 тисячі євро за квадратний метр на рік, на сьомий - Пекін з показником 1,074 тисячі євро, а на восьмий - Midtown в Нью-Йорку зі ставкою 1,052 тисячі євро. Нарешті, замикає рейтинг Сідней, де оренда офісів коштує 992 євро за "квадрат" у рік, і Париж зі ставкою 915 євро.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1837 | Додав: adminA | Теги: найдорожчі офіси, рейтинг столиць, лондон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]