19:27
Монтаж прихованої електропроводки. ВІДЕО

Роблячи в квартирі ремонт своїми руками, ви завжди можете зіткнутися з проблемою заміни, обслуговування та ремонту електропроводки.

В процесі ремонту, монтаж електропроводки доцільніше здійснювати до початку оздоблювальних робіт. Краще своєчасно здійснити заміну старої електропроводки на нову, адже наступний ремонт, може бути зовсім не скоро. У той же час дізнатися, як провести монтаж відкритої електропроводки ви також зможете на нашому сайті, перейшовши за посиланням http://zhytlonews.com/news/montazh_vidkritoji_elektroprovodki/2014-10-25-3037.

Якщо ви вже провели розмітку електропроводки в квартирі, визначили де знаходитимуться джерела і основні споживачі електроживлення, то на цьому етапі можна переходити до монтажу прихованої проводки своїми руками. Чому прихованої, запитаєте ви? Тому що прихована електропроводка, порівняно з відкритою, захищена від зовнішнього впливу (шаром штукатурки та інших оздоблювальних матеріалів) і не видна людському оку, тим самим, проводка не буде, псувати інтер'єр і дизайн вашої квартири. Монтаж прихованої проводки проводиться в спеціальних канавках, зроблених в стінах (штробах).

Як зробити такі канавки своїми руками? Для цього вам знадобиться перфоратор зі спеціальною насадкою у вигляді лопатки або зубила. Також цілком може підійти канальне долото або бур з діаметром 12-14 мм.

Якщо всього вищепереліченого ви не маєте, то можна скористатися болгаркою. Для цього вам знадобиться диск, яким можна працювати по бетону. Болгаркою, згідно проведеної розмітки електропроводки, рівно вирізаємо дві паралельні лінії і вибиваємо між ними борозну штукатурки. Таким чином, у вас вийде цілком пристойний штроб.

Для того, щоб проводка лежала акуратно, її закріплюють спеціальними хомутами, які на дюбель цвяхи сажаются в штроби. Якщо стіни занадто ветхі і хомути не тримаються, проводку в даному випадку, можна замазати гіпсом (алебастром).

При монтажі прихованої електропроводки своїми руками, ви обов'язково будете встановлювати розетки (подрозетники) і розгалужувальні коробки. Зробити їх дуже просто. Надіньте на перфоратор спеціальну насадку, так звану "коронку" і нею виконайте місця для посадки підрозетників. При підготовці виїмки, не забувайте проводити заміри. Виїмка не повинна бути сильно великий. Виконана під подразетнік або розподільну коробку виїмка, очищається і змочується водою. Після цього, подразетнік, рясно змащується гіпсом або алебастром і вставляється в осередок.

Процес установки розподільної коробки ідентичний. Відмінності полягають лише в тому, що коробка дещо більша розетки і має іншу форму. Правильно укладена коробка, повинна бути акуратна і доступна для відкриття, обслуговування і ремонту електропроводки.

При проведенні будь-яких робіт своїми руками, пов'язаних з електричними приладами, електропроводкою, та й взагалі з електрикою, завжди дотримуйтесь заходів безпеки.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1748 | Додав: abel | Теги: електропроводка, можнтаж електропроводки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]