16:00
Натяжна стеля: позитивні та негативні характеристики

В минулому під час ремонту в квартирі ми завжди білили стелю. Варто зазначити, що це було в минулому. У наш час будівельний ринок переповнений варіантами покриття стель. Але найвишуканішим і самими популярним серед всіх варіантів облагородження стелі є натяжна (не варто плутати з підвісною) або як їх називають "французькі" стелі.

Натяжні стелі виготовляють з двох матеріалів:

- поліефірна тканина;

- ПВХ.

Товщина цих матеріалів завжди різна, але не перевищує 0.5 мм. Натяжні стелі можуть бути декількох видів: глянцеві, лакові, матові. Вибір напряму залежить від вашого інтер'єру, побажань і фантазії. Давайте розглянемо всі позитивні і негативні сторони натяжних стель, щоб вам стало більш ясно, чому вони набули такої популярності.

Позитивні сторони натяжних стель

- Значно скорочується час на облагороджування самої стелі. А це дійсно можна вважати плюсом, адже кожен хоче закінчити ремонт якомога швидше. На відміну від підвісних стель, які залежно від складності монтажу встановлюють від трьох днів і до кількох тижнів. Натяжні стелі не вимагають первинної обробки стелі - чистки, побілки, фарбування, вирівнювання і т.д.

- Мінімум сміття. При ремонті квартири, як правило, скупчуються купи сміття. Монтаж натяжних стель практично не має відходів. Що дає йому ще одну перевагу перед іншими стельовими покриттями.

- Естетичність. Натяжні стелі можуть приховати всі дефекти і пошкодження стелі. До того ж варто зазначити що при натягування тканини виходить ідеально рівна поверхня.

- Довговічність натяжних стель. Різні компанії дають гарантію на натяжні стелі в середньому 10 років. А при належному догляді і чудовому монтажі термін експлуатації натяжних стелею становить близько 30 років.

- Натяжні стелі мають підвищену безпеку. Вони мають властивості вогнестійкості, стійкі до появи грибків і гнилі. Натяжні стелі не містять шкідливих речовин і домішок.

- Необмежений спектр вибору. Для кожного приміщення можна зробити свою неповторну стелю. Якщо раніше стеля просто захищала нас від дощу і сусідів зверху, то тепер вона стала предметом для художнього виконання фантазій.

- Натяжні стелі досить практичні. Установка, як і монтаж, займають небагато часу. При необхідності таку стелю можна зняти, а потім повісити заново. При цьому вона не втратить своєї текстури і якості.

- Якщо вас затопили сусіди, то не варто переживати з приводу зіпсованої меблів і техніки. Вся вода збереться на поверхні натяжної стелі, вам потрібно буде просто злити воду. Звичайно, після цього стелю потрібно буде поміняти.

Негативні сторони натяжних стель

- Висока вартість самого полотна і установки.

- Оскільки стеля зроблена з тканинного матеріалу, то його можна розрізати або проткнути.

- Боязнь високих температур. Підвісну стелю не можна повісити в баню чи сауну.

Як ви можете бачити самі, позитивних сторін більше, ніж негативних. Якщо ви зважилися встановити натяжні стелі у себе вдома, то радимо вам звернутися до професіоналів. Успіхів вам!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1886 | Додав: admin | Теги: Натяжна стеля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]