22:50
Облаштування інтер'єру у вікторіанському стилі
Вікторіанський стиль поєднує в собі різноманіття і затишок, дозволяючи створювати комфортний і в той же час розкішний і витончений інтер'єр.
Якщо говорити про колірні рішення, то дизайнери радять вибирати червоно-коричневі та світло-коричневі відтінки для меблів і рожеві, мигдальні тони для всього іншого. Тут також не потрібно забувати про такий важливий декоративний елемент, як насичені кольори драпіровок і позолота. Бажано підбирати меблі, виготовлені з деревини дорогих порід дерев. Більше того, можна застосовувати для оздоблення дорогоцінні метали та інші матеріали.

Для оформлення підлоги також використовують натуральне дерево в якості паркету. Безумовно, натуральний матеріал відрізняється шиком, аристократичністю і благородством. Приміщення з деталями з натуральної деревини вважається показником виняткового смаку господаря оселі, його успішності і респектабельності.

У даному приміщенні доречно будуть виглядати вікна, виконані з такого ж матеріалу. Вони можуть мати звичайну прямокутну форму або бути витримані в готичному стилі. Розкішні двері з масиву, прикрашені елементами з латуні, доповнять загальний стиль приміщення.

Для обробки стін підійдуть шпалери, штукатурка або тканина. Гобелени для покриття стін у приміщеннях вікторіанського стилю також користуються значною популярністю. Якщо ви зупинилися на шпалерах або тканинах, то краще вибирати облицювальний матеріал із зображенням тварин, птахів або з рослинним орнаментом. Як правило, застосовують матеріал, який імітує барельєф.

Також великою популярністю користуються зображення на тканинах і шпалерах березового, дубового або кленового листя, деяких видів ягід, наприклад, суниці, а також лісових квітів. На стіни, облицьовані шпалерами, звичайно монтують дерев'яні панелі, декоровані класичними візерунками. При цьому покривати такі панелі лаком категорично не рекомендується, оскільки в приміщенні у вікторіанському стилі не повинно бути глянцевого блиску.

Для оформлення стелі застосовують ліпнину або темні дерев'яні балки. Більше того, декорувати стелю допоможе об'ємна люстра, що нагадує свічкове освітлення. Вона буде служити тільки в якості прикраси, а для основного освітлення можна застосовувати настільні та підлогові світильники, декоровані тканинними абажурами.

Предмети меблів також повинні бути важкими і масивними. Як правило, їх прикрашають різьбленням. Крісла та дивани відрізняються товстою оббивкою. Ліжко має бути без пологу. Комоди, годинник і скрині допоможуть доповнити інтер'єр приміщення у вікторіанському стилі. Слід також пам'ятати про каміні у вітальні, так як він вважається її незамінною частиною. Тут камін являє собою функціональну і декоративну деталь інтер'єру.

Застосування аксесуарів у Вікторіанському стилі

Не варто боятися використання навіть великої кількості різноманітних аксесуарів для облаштування інтер'єру у вікторіанському стилі. Це можуть бути китайські вази, опудала тварин, картини. Різні горизонтальні поверхні приміщення варто покривати текстилем з візерунками, а підлоги встеляти шикарними килимами. Тут неодмінно повинні бути присутніми драпірування, квіткові орнаменти і м'які матеріали, які допоможуть створити комфортну і затишну обстановку.

Особливу увагу також необхідно приділити шторам. Для них зазвичай застосовують якісний порт'єрний текстиль, який збирається тасьмою. Більше того, для вікторіанського стилю прийнятною є наявність на одному вікні декількох карнизів, на яких розташовуються декілька видів тканини.

Облаштовуючи житлове приміщення, не варто забувати про такі обов'язкові атрибути, як картини і настінні годинники. Полотна, як правило, встановлюють на спеціально створених рейках, виготовлених з такого ж матеріалу, що і настінні панелі. Це дає можливість краще приховати кріплення.

Картинні рами повинні бути масивними і без позолоти. Без сумнівів, сюжет роботи повинен максимально підходити до стильового напрямку житла. У вітальні, оформленій у вікторіанському стилі, недоречно виглядатимуть сучасні абстракції.

У подібному інтер'єрі бажано виділити місце і для великого дзеркала. Його рама повинна гармоніювати з рамами картин. Дзеркала зазвичай розміщують навпроти дверей або каміна. Також не можна уявити вікторіанський стиль без кімнатних рослин. Але тут необхідно врахувати якусь особливість: діжки й горщики з квітами не можна встановлювати на підвіконня або стіл. Їх комбінують і розташовують в якому-небудь кутку.

Вазони мають бути однотонними і глиняними, а також поєднуватися із загальною атмосферою інтер'єру.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2412 | Додав: admin | Теги: інтер'єр у вікторіанському стилі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]