11:56
Оформлення лазні у власному маєтку: матеріали та ізоляція

Про те, що лазня корисна, знають усі. Але для того, щоб вона вийшла якісною, і служила довгі роки, необхідно при її будівництві дотримуватися певних правил.

Перш за все, перевагу потрібно віддати обробленим натуральним матеріалам - дошкам і колодах. Для лазні підходить не кожне дерево. Серед рекомендованих - дуб і деревина хвойних порід, яка містить смоли, завдяки чому їхня експлуатаційна стійкість вища, ніж у інших. Для внутрішньої обробки зазвичай використовуються листяні дерева - липа, береза, вільха та ясен. В них немає смолистих речовин, і тому можна застосовувати в приміщеннях з високою температурою повітря.

Одним з найважливіших моментів при будівництві лазень є теплоізоляція. Вона встановлюється і зовні, і всередині, і включає обробку стін, перегородок, і підлоги. Для утеплення існують різні матеріали. З натуральних - широко застосовується мох зозулин льон і червоний мох, які мають бактерицидні властивості і не гниють. Однак, вони піддаються впливу молі і всихають з часом.

У сучасних матеріалів цих недоліків немає. Їх виробляють з льону і джуту, завдяки чому вони екологічно безпечні. Серед найбільш популярних теплоізоляційних матеріалів - мінеральна вата або плити на основі мінеральних волокон. Ними обшивають стелю і стіни. Також часто використовується пінопласт. Наступним шаром йде паробар'єр, який зменшує втрати тепла. Для нього використовується спеціальна міцна алюмінієва фольга.

Утеплення підлоги в лазні залежить від виду настилу. Найчастіше він буває дощатим, але зустрічається і плитка. Для перших ізоляцією служить добре утрамбований шлак або керамзит, зверху якого укладаються плити з мінеральної вати. Якщо ж підлога бетонна, то для теплоізоляції використовують спеціальні мастики, ізоспан або плівку.

Роботи з утеплення лазні зовні відрізняються в залежності від матеріалу, з якого вона побудована. Для цегляних бань часто використовується штукатурка. Якщо лазня - класична, бревенчаста, то теплоізоляція проводиться звичайними дошками.

При її оформленні важливо пам'ятати і про звукоізоляцію, щоб можна було повністю розслабитися. Робиться це за допомогою спеціальних матеріалів або ж завдяки особливій конструкції поверхонь. Двері в лазні повинні бути стійкі до корозії і гниття. Сучасні виробники пропонують безліч варіантів з нержавіючої сталі, латуні або бронзи. Інші елементи інтер'єру - світильники, термометр, гігрометр та інше - також повинні бути вологостійкими.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1918 | Додав: abel | Теги: Сауна, лазня, баня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]