17:15
Освітлення у ванній кімнаті

При проведенні капітального ремонту квартири, коли змінюється практично все, а особливо освітлення у ванній кімнаті, слід звернути найпильнішу увагу на дизайн ванної кімнати.

Якщо дизайн буде відповідати правильно обраному стилю, то відпочиваючій людині у ванній кімнаті буде затишно, комфортно і тепло.

Для цього використовують новітню сантехніку, ванни, рушникосушки, змішувач для ванни і, звичайно ж, освітлення.

В даний час вже практично ніхто не використовує стандартний освітлювальний прилад у вигляді скляної колби, яка накручується безпосередньо на лампу розжарювання. Це немодно, невигідно (лампа в колбі постійно перегрівається) і несолідно.

Для кращого освітлення у ванній кімнаті набагато буде краще використовувати не застарілі лампи розжарювання, а галогенні лампи, що можуть надати потрібний потік світла і, отже, необхідний обсяг для всієї ванної кімнати. Як правило, галогенні лампи краще встановлювати в настінні бра, світло яких буде спрямоване безпосередньо в стелю. Від стелі світло буде відображатися і м'яко розсіюватися по всій кімнаті.

Щоб такий потік освітлення у ванній кімнаті був кращим, є необхідність у фарбуванні стелі якомога більше білого кольору. Для цього стеля обробляється грунтовкою, потім спеціальною акриловою водотривкою мастикою і зафарбовується фарбою на водній основі. Не потрібно вважати, що така фарба полопається і сповзе. Як показує практика останніх років - такий вибір є найбільш дешевим і практичним.

Кілька більш дорогим варіантом буде установка рейкової підвісної або пластикової стелі з листів білого пластика. Така стеля зможе не тільки зберігати стельову плиту від надмірної вологості, але також приносити в невелику ванну кімнату не тільки потрібний елемент декоративності, але і практичність.

З приводу останнього: якщо в пластикову стелі встановити лампи розжарювання, то вид стелі і загальне освітлення тільки виграють.

Але все перераховане вище вважається загальним освітленням у ванній кімнаті.

В якості зонального освітлення для ванних кімнат зараз широко застосовують різні декоративні світлодіодні підсвітки. Їх ще називають світлодіодними шинами. Найкраще їх розташування буде на рівні очей. Такими шинами можна буде облямовувати дзеркала, шафи або іншу водотривкі меблі.

Але що робити, якщо в зимовий час ногам холодно?

В такому випадку знизу встановлюються особливі малопотужні інфрачервоні обігрівачі, що можуть не тільки дати приємне червонувате світло, а й добре обігріти весь підлоговий простір. Особливо цінні такі обігрівачі, коли підлога у ванній кімнаті викладена з дорогої плитки для підлоги, яка, як відомо, не відрізняється теплотою. Також можна укласти теплу підлога, для цього Вам треба буде ознайомиться з матеріалом як правильно укласти тепла підлога.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 3744 | Додав: admin | Теги: ванна кімната, освітлення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]