11:46
Оздоблення ванної кімнати своїми руками


Оздоблення ванної кімнати своїми руками. Частіше так буває, що у будинку або квартирі одним з найважливіших місць є саме ванна кімната. Багато хто з нас, у ванній проводить досить довгий час, от тому вона повинна бути комфортною, зручною та сучасною.

Беручись за обробку ванної кімнати своїми руками, необхідно правильно підібрати матеріал, яким будемо робити ремонт. Сьогодні для обробки маленької ванної кімнати використовують найрізноманітніші і сучасні матеріали, навіть ті, які здавалося б не зовсім підходять для вологого приміщення. Оздоблення ванної кімнати: стеля, стіни, підлога - в якому напрямку рухатися?

Найпростіший і економічний варіант, обробка ванної кімнати своїми руками - це фарбування. Але вона вимагає хорошої і ретельної підготовки поверхонь. Для цього потрібно очистити поверхню від старої плитки або фарби і демонтувати штукатурку, яка розтріскалася. Обробити поверхню спеціальними водовідштовхувальними грунтами 2-3 рази. Далі вирівнюють водостійкими шпаклівками, ретельно просушують і знову обробляють грунтами. Фарба, яка буде правильно укладена по такій поверхні, не потріскається і не відпаде від стіни.

Варіантів обробки ванної кімнати дуже багато і в капітальному ремонті квартир вони різноманітні. Вони залежать від смаку господаря і розміру приміщення. Багато хто до цих пір вважають за краще, обробку ванної кімнати дерев'яною вагонкою. Тому що, цей матеріал добре зберігає тепло і екологічно чистий. Але для приміщення з великою вологістю, деревина дуже швидко розбухає та гниє. Тому заміна дерев'яної вагонки, загрожує вже через кілька років.

Найбільш сучасний варіант обробки ванної кімнати своїми руками, є плитка. В цьому випадку досягається найвища вологостійкість поверхонь. Плитка не розмокає, не гниє і навіть не жолобиться. Керамічна плитка, має рівну і блискучу поверхню, вона легко миється при будь-яких забрудненнь. Сучасний дизайн ванної кімнати, керамічною глянсовою плиткою поліпшить її освітленість, так як плитка має глянець, який добре відбиває світло. Підбирати плитку краще світлих тонів.

За останні пару років з'явився великий попит на обробку ванної кімнати пластиковими панелями. Але цей матеріал не екологічно чистий. Вартість панелі ПВХ, істотно нижче керамічної плитки. Для них не треба вирівнювати стіни, але вони дозволяють створювати ідеально рівні поверхні.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 3858 | Додав: admin | Теги: оздоблення ванної кімнати | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]