03:53
Порада: як самому зробити стільницю для кухні

 

 

Відомо, що будь-яка кухня буде виглядати набагато більш красивою, якщо основні предмети її меблів обробити спеціальним кахлем. Це може бути маленька, середня плитка або великого розміру. Звичайно параметри вибираються не стільки за бажанням, скільки за деякими дизайнерським особливостям приміщення кухні. Щоб зробити стільницю своїми руками, буде потрібно грамотно підібрати матеріали, вивчити покрокові інструкцію і слідувати їм.

Підготовка інструментів і матеріалів

Серед інструментів в обов'язковому порядку будуть потрібні напилок, шпателі, набір хрестиків для кладки кахлю, різноманітні герметики, саморізи, лобзик, маркер і так далі.

Сама стільниця зазвичай виготовляється з якісної двошарової фанери, обробленої особливої бітумною мастикою. Вирізається елемент строго відповідно до розмірів меблевої основи, при цьому допустимо прибавка близько 4 см. Дана частина стільниці до основи кріпиться за допомогою спеціальних саморізів. При установці дуже важливо усунути хиткість конструкції, вона повинна бути міцною і надійною.

Облицювання стільниці

Оскільки описується метод обробки предмету меблів кахлем, дуже важливо між ним і самою фанерою створити спеціальний контактний шар. Він може бути виконаний з якісного цементного складу.

Перед кладкою кахлю потрібно грамотно розмітити всю площу стільниці, з цією метою можна встановити спеціальні маячки або використовувати кутовий зовнішній профіль. Для монтажу плитки використовується особливий клей, купити який можна в будівельному магазині. Наноситься він за допомогою зубчатого шпателя.

Важливо в результаті отримати не тільки якісну стільницю, але також привабливу за зовнішнім виглядом. Лінії повинні збігатися, шви потрібно ретельно заповнювати, а також при кладці потрібно звертати увагу на збіг малюнка. Після закінчення даного етапу необхідно якісного затерти шви. Поверхня кухонної стільниці повинна в процесі експлуатації витримувати екстремальні навантаження у вигляді жиру, води, а також хімічних реагентів, тому рекомендується застосовувати затірку, у складі якої присутня спеціальна епоксидна захисна смола. Всі нерівності і надлишки необхідно видаляти відразу, до їхнього висихання.

Ремонт даного меблевого елемента робити не доведеться, так як кахельна стільниця в стані без втрати якості і привабливого зовнішнього вигляду прослужити довгі роки.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1665 | Додав: abel | Теги: порада як самому зробити стільницю , як самому зробити стільницю, Стільниця, стільниця для кухні, як зробити стільницю для кухні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]