10:25
Порада: як вибрати кондиціонер для серверної?

Давно відомий всім постулат говорить про те, що будь-яке обладнання буде відмінно працювати тільки в тому випадку, якщо людина створить оптимальні умови для цього. Функціонування будь-яких складних технологічних систем зазвичай пов'язане з достатнім нагріванням пристроїв і викидом тепла, як наслідок. Наприклад, будь-який комп'ютер при своїй роботі нагрівається досить сильно. Але в побуті це не приймає такі загрозливі наслідки. А ось приміщення, в яких розміщено достатню кількість різноманітної техніки, обов'язково необхідно додатково охолоджувати.

При цьому багато хто може задатися питанням, як це зробити? Саме для вирішення подібних проблем і існують кондиціонери для серверних. Як і будь-який вид охолоджуючої техніки, такі кондиціонери працюють за двома основними напрямками - виводять тепле повітря з приміщення і наповнюють його більш прохолодним.

Особливо важливо при роботі такого обладнання, щоб воно було в змозі підтримувати задану температуру та інші параметри середовища на заданому рівні з великою точністю. Похибка в цьому випадку не повинна перевищувати 1°C. При цьому вам не потрібно купувати окремо зволожувач повітря, адже цей прилад вбудований в кондиціонер.

Хтось може подумати, що всі вищеописані вимоги не настільки важливі. Але тільки уявіть собі ситуацію, коли через перегрів обладнання сервер виходить з ладу. При цьому перестають працювати і всі комп'ютери, підключені до нього. А якщо саме на цьому сервері розміщено безліч інтернет-сайтів, доступ до них також припиняється.

Враховуючи те, що власники серверів непогано заробляють саме тим, що здають в оренду місце для розміщення сайтів та інших інформаційних ресурсів, подібні проблеми чреваті скаргами і відмовою від співпраці від клієнтів.

Допустити цього ніяк не можна. Саме тому вам не варто економити на придбанні та установці подібних систем. Єдиним недоліком прецизійних кондиціонерів є те, що вони займають чимало місця в приміщенні. Але навіть для невеликих внутрішніх просторів можна знайти вихід у вигляді спеціалізованого чилера - холодильної машини нового покоління.

Пам'ятайте про те, що ремонт чилера повинен виконувати тільки лише висококваліфікований професіонал. У тому випадку, якщо ви будете відповідально ставитися до всіх питань, пов'язаних із забезпеченням нормальних умов функціонування обладнання, у вас не виникне проблем з його роботою.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1565 | Додав: abel | Теги: кондиціонер для серверної, як вибрати кондиціонер, кондиционер для серверной, як вибрати кондиціонер для серверно, кондиціонер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]