19:19
Правильне планування квартири

Планування - один з найважливіших критеріїв при покупці житла. Іноді воно вже задано спочатку, і його можна тільки відкоригувати, а іноді є можливість повністю змінити його за своїм бажанням. То яке планування можна назвати вдалим?

Перше, що потрібно зробити - оцінити, якого розміру буде ваша квартира. Не варто впадати в крайнощі, Ваш будинок повинен бути таким, щоб ніхто не відчував себе затисненим, але і занадто великий простір буде заподіювати незручності. Крім того, пам'ятайте про майбутнє. Враховуйте дорослішання дітей, їх стать, захоплення, перспективу збільшення сім'ї і так далі. Продумайте, які функціональні зони Вам потрібні. Чи часто Ви приймаєте гостей? Чи є у Вас і ваших домочадців хобі, які вимагають окремий простір? Це варто обміркувати детально, адже на цьому етапі ви можете втілити в реальність всі свої давні мрії.

Подумайте про світло і воді у Вашому новому будинку. Оптимальним варіантом розташування вікон вважається наявність щонайменше двох, розташованих на схід і захід, тому що в цьому випадку в приміщенні буде світло протягом усього дня. Крім того, велике значення має їхній розмір. Тут немає однозначної рекомендації, оскільки вибір залежить від зовнішніх факторів. Якщо будівля знаходиться в жвавому місці, розумніше вибирати вікна невеликих розмірів, щоб уникнути вуличного шуму. Якщо, навпаки, з вікон відкривається гарний вид, поруч немає автомагістралей, то великі вікна обов'язково прикрасять Вашу оселю.

Зазвичай кількість санвузлів залежить від кількості спалень, але вважається, що їх обов'язково повинно бути два: один, розташований в особистій зоні, оснащений душовою кабіною і ванною, інший повинен знаходитися в гостьовій зоні.

Тепер пора розпорядитися виділеним простором. У нових квартирах все частіше помічається тенденція збільшення приватного простору мешканців. Набирають популярність квартири-студії, в яких кімнати розділені лише за рахунок дизайну підлоги і стелі. Однак ідеальним плануванням все ж вважається те, при якому особиста і громадські зони розділені (найчастіше кухнею-їдальнею). При гарному плануванні людина спочатку потрапляє в передпокій, далі у вітальню і лише потім вона опиняється в їдальні. Далі слідує частина господарів, в якій знаходяться спальні, дитячі і т.д.

Нові ідеї планування з'являються щодня: щось застаріває, а щось може ставати модними і популярним. Проте важливо пам'ятати базові принципи планування квартири, які допоможуть Вам зробити ваше житло не тільки красивим, але і зручним для життя.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1680 | Додав: admin | Теги: правильне планування квартири | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]