14:31
Ремонт пластикових вікон

У цій статті, ми розповімо вам, про те, як відрегулювати і провести ремонт пластикових вікон своїми руками. З постійним збільшенням кількості споживачів такого вже для декого незамінного продукту, як пластикові вікна, звичайно ж збільшується і потреба людей у своєчасному обслуговуванні та ремонті ПВХ вікон. З якими основними видами поломок найчастіше стикаються власники встановлених своїми руками ПВХ вікон?

Основні поломки при використанні пластикових вікон:

  • поломка ручок і обмежувачів відкриття вікон;
  • заклинювання вікон і ручок у відкритому положенні;
  • незначні протяги з утеплювача;
  • сильні протяги з боку петель вікна;
  • розбивання скла.

Заміна та ремонт ручки, установка обмежувача відкриття вікна

Мотиви зміни ручки відкривання пластикових вікон бувають різні - це і поломка ручки, і розтріскування, необхідність убезпечити дитину від відкриваються вікон. А вирішити цю проблему можна своїми руками без виклику фахівця. Для цього в спеціалізованих магазинах або на ринку купуємо віконну ручку. Після чого нам необхідно зняти стару рукоятку. Для цього повертаємо на 90 градусів закриває пластину біля основи рукоятки і відкручуємо гвинти викруткою. Після цього спокійно ставимо нову, придбану ручку і в зворотному порядку прикручуємо її на ті ж самі гвинти. Якщо уважно подивитися, то під ручку монтується пластина регулятора провітрювання (гребінка), а також сам регулятор провітрювання. При необхідності, ви також можете з легкістю вставити або змінити ці елементи.

Заклинювання ручки у відкритому положенні вікна (вікно не закривається)

Часто трапляються такі неприємні моменти при використанні ПВХ вікон, коли, намагаючись швидко перевести вікно з відкритого стану в прочинене або навпаки, вікно в результаті залишається у відкритому положенні, а ручка заблокована і не крутиться. Не будемо вдаватися в подробиці механізму блокування ручки вікон, давайте краще перейдемо до того як відремонтувати вікно своїми руками.

У першу чергу, необхідно визначити марку фурнітури ПВХ вікна (написано на металевому запорі). Якщо у вас встановлена фурнітура марки "GU", "Roto", "Winkhaus" або інший, окрім "AUBI", то ви з легкістю на створі, трохи нижче ручки, знайдете металевий язичок, що стирчить. Притисніть його пальцем до ущільнювача таким чином, що б він став вертикально і повернувши ручку закрийте вікно.

У разі якщо у вас фурнітура вікон марки "AUBI", то функцію такого язичка буде грати тонка металева пластинка з пружинкою в районі ручки. Поставте стулку вікна в вертикальне положення, притисніть пальцем пластинку щільно до ущільнювача і закрийте вікно повернувши ручку.

Ручка повертається з трудом і не до кінця

Джерелом таких проблем може бути провисання з часом і під впливом температур стулки вікна або висихання мастила. В останньому випадку вам варто придбати в автомагазині мастило WD-40 і промазати всі з'єднання і рухливі частини вікна. Якщо у вас все-таки провисає стулка вікна, то один з країв стулки буде битися, або тертися об обмежувач вікна (швидше за все у верхній частині), т.к. стулка буде стояти не рівно. Для цього зніміть захисні пластинки на петлях вікна і підтягніть шестигранником кріплення петель.

Незначний протяг з-під ущільнювача

У більшості випадків ця "хвороба" лікується незначним регулюванням ексцентриків. Так само, як і в попередньому випадку, визначаємося з маркою виробництва фурнітури для вікон.

Фурнітура марки "ROTO"

У середині ви бачите роз'єм під шестигранник. Шляхом повороту шестикутника постарайтеся домогтися необхідного результату з ущільнення замикання віконної стулки. Фурнітура марки "WINKHAUS". Візьміть за ексцентрик двома пальцями, або пассатижами. Шляхом поворотів і руху верх-вниз відрегулюйте необхідну силу притискання стулки до рами вікна.

Фурнітура марки "AUBI", "SIGENIA", "GU" і т.д.

У такому випадку, вам необхідно шестигранником повернути ролик проти годинникової стрілки. При цьому чим ближче ролик до ущільнювача, тим сильніше буде ступінь притиснення стулки до віконної рами. У випадку, якщо регулювання ексцентриків не призвела до бажаного результату, то рекомендується викликати фахівця.

Сильний протяг з боку петель

Даний вид незручностей може з'явитися в результаті неякісної установки або виробництва пластикових вікон. Як з цим недугом впоратися своїми руками? Для цього необхідно взяти широку стамеску або жорстку кельму і піддягаючи штапик, зняти його.

Внизу між рамою і стулкою ви побачите рихтувальні пластини. Після цього відсуньте на 3-5 мм стулку вікна від склопакета і вставте посередині зроблені самостійно (робиться зі звичайних, пластикових лінійок) пластини. При виготовленні пластин своїми руками необхідно пам'ятати, що товщина пластини повинна бути не менша товщини склопакету, а також, краї пластини не повинні упиратися у внутрішню частину скла (склопакет може тріснути). Після збору вікна все має бути гаразд.

Заміна склопакета своїми руками самостійно

Не дивлячись на те, що в цій статті ми розповідаємо про те, як провести обслуговування та ремонт ПВХ вікон своїми руками, в даному розділі ми звернемо вашу увагу на те, що зміна склопакета - це трудомістка і акуратна робота, яка вимагає навичок, знань і спеціального інструменту. Тому якщо у вас з'явилася необхідність у заміні склопакета, ми рекомендуємо звернутися до професіоналів.

У свою чергу, якщо ви все ж не прислухаєтеся до наших рекомендацій, і захочете самостійно зробити заміну, то озбройтеся таким же набором інструментів, як і в попередньому розділі. По черзі від'єднайте всі штапики, потім акуратно витягніть розбитий (зіпсований) склопакет. Заміряйте розміри витягнутого пакета. Новий склопакет необхідно встановити на регулювальні пластини. Шляхом підкладки необхідної кількості пластин, добийтеся правильної геометрії стулки. Після чого зберіть всю стулку в зворотному порядку і насолоджуйтеся тим, що у вас вийшло.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1577 | Додав: admin | Теги: ремонт пластикових вікон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]