03:09
Ремонт власноруч: головні інструменти для малярних робіт

Малярські кисті

Кисті вважаються самим необхідним інструментом для маляра. Вони відрізняються за жорсткістю і м'якістю. Для отримання рівної, гладкої поверхні користуються жорсткими кистями, виготовленими зі свинячої щетини.

Колонковими і білячими м'якими кистями виконуються більш тонкі художні роботи. Є ще кисті з синтетичних волокон, якими можна користуватися довгий час. Зазвичай типи малярних кистей підбираються залежно від виду майбутніх робіт.

Махові кисті у вигляді пучка волосся застосовують при фарбуванні стель та інших великих поверхонь. Забарвлення радіаторів опалення, вікон, дверей емалевими і алкідними фарбами проводиться китицями-ручниками. Гладка, без шорсткостей поверхня виходить при біленні пензлем-макловицею або маховими кистями. Щоб загладити нерівності після фарбування, користуються кистями-флейцями з хутра борсука. Бувають ще філеночні - для проведення тонких ліній і торцювальні кисті.

Шпателі

Другим важливим інструментом маляра для нанесення на поверхню стіни шпаклювальної суміші є шпателі з пластинами, які бувають - гумовими, металевими і дерев'яними. З їхньою допомогою поверхня очищається від старої фарби і шпалер, наноситься шпаклювальна суміш на стіни, розрівнюється. Для шпатлювання стін, підлог та інших великих поверхонь користуються більш широкими шпателями. Для нанесення шпаклівки на штукатурку і дерево можна зробити дерев'яні шпателі зі шматочків фанери.

Валики

При фарбуванні стель і стін неможливо обійтися без застосування малярних валиків, хоча з ними більше витрачається фарби. Діють вони за допомогою дерев'яного або пластмасового циліндра, обтягнутого поролоном, гумовою губкою або хутром.

При обертанні циліндра навколо осі фарба акуратно і швидко наноситься на поверхню. Валиком користуються, коли застосовують латексні, масляні та олійно-емалеві й інші види наведених фарб.

Фарборозпилювачі

Для нанесення вапняних, клейових і казеїнових фарб застосовуються фарборозпилювачі. Інструмент складається з насоса з трубчастої штангою і резервуара для фарби. При нанесенні швидковисихаючих і вузьких нітро- та соляних фарб, можна користуватися пістолетом-фарборозпилювачем.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1708 | Додав: abel | Теги: шпателі, малярські кисті, малярні роботи, фарборозпилювачі, інструмент для малярних робіт, інструменти для малярних робіт, валики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]