19:47
Різноманітність шпалер

Перші шпалери з'явилися в шостому столітті в Японії. Ними завішували вікна і розмежовували простір в кімнатах. Пізніше шпалери з'явилися в Європі. Тільки лише в дев'ятнадцятому столітті шпалери дісталися до нашої країни. Шпалери в звичайному уявленні - це папір. Колись на поверхні стін древніх багатих жител вона змінила дорогі тканини. Сучасне виробництво пропонує велику кількість нових, часом кілька несподіваних рішень з прикрашання стін.

Підвищеним інтересом на сьогоднішній день користуються модні шпалери, виконані під фарбування. Їхня ребриста структура чудово прибирає неглибокі недоліки площини стін. Подібні шпалери припадуть до смаку тим, хто часто прагне змін інтер'єру простору. Їх завжди можна заново перефарбувати в більш модний або новий вподобаний відтінок.

Найпростіший вид - паперові шпалери. Їм не потрібен особливий клей, а розкішна колірна гамма підійде для самого складного інтер'єрного стилю. Паперові шпалери абсолютно гіпоалергійні. Проте вони мають відносно нетривалий період експлуатації, - це їхній головний негативний момент.

До одного із складних типів шпалер можна віднести склошпалери. Застосовуються вони найчастіше для обклеювання офісних приміщень. Дані шпалери вельми міцні, мають підвищений ступінь захисту і маскування різних вад. Хоча вони вологостійкі та вогнетривкі, але мають певні недоліки. Шпалери вимагають професійного вміння при виконанні їхньої поклейки.

Шпалери, що містять флізелін міцніші паперових. При цьому дуже довго не втратять своєї краси. Їхня ціна дорожче, але і прослужать вони неабияк наскільки довший час. Вони досить водостійкі та зручні в роботі. Змогли знайти своїх споживачів і вологостійкі вінілові шпалери. Це дуже міцні і стійкі до вицвітання типи шпалер. Малюнок, зображений на таких шпалерах, не втратить свого виду довгий час.

До більш елітних варіантів потрібно віднести шпалери, виконані з різними красивими тисненнями, шовкографіями, імітаціями. Трубка таких шпалер може коштувати як десть трубок звичайних паперових шпалер. Вони здатні дивовижно прикрасити інтер'єр простору, додаючи йому піднесеність і шик мармуру, гобелена, шкіри.

Всі представлені на ринку України види шпалер надають можливість практично кожному вибрати оптимальні за ціною і мальовничістю рішення

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1734 | Додав: admin | Теги: різноманітність шпалер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]