08:57
Секрети зовнішньої обробки будинку

В обробці будинку часто використовують більш дешеві речі, які дозволяють не використовувати посилений фундамент - вагонка, сайдинг. Але, зараз вони все частіше поступаються різним варіантам декоративних фасадів, а саме — таким, що імітують камені. Цінителі цільного дерев'яного будинку віддають перевагу не простій вагонці, а більш цінному дерев'яному набору під назвою блок хаус, так як він є відшліфованим і висушеним під імітацію колоди або бруса. Ефектним є варіант для справжніх цінителів - коли всі зовнішні стіни з натуральної деревини не зафарбовуються фарбою, а покриваються складами, які підкреслюють красу її фактури. Для даного випадку краще всього використовувати брус з чинним пазом під гребінку, де вінці щільно прилягають один до одного.

В обробці варто використовувати вентильований фасад. Даний тип фасаду володіє вільним проходженням повітря між стінами і облицюванням, що не дозволяє вологості скупчуватися усередині і надійно захищає будинок від гниття. Та й при бажанні між ними можна використовувати утеплювач, тільки важливо накрити його гідроізоляцією, що пропускає пар, щоб він не накопичив вологості.

Що стосується каркасних будинків, то найбільш важливою перевагою є стислі терміни зведення, що в підсумку наближає свято новосілля. В даному випадку облицювання цеглою заборонена. Серед фаворитів 2014 року різні декоративні панелі, в тому числі блок хаус, сайдинг, вагонка, імітація бруса. Фасад роблять вентильованого типу. Будинки з цегли обштукатурюють і обробляють штучним каменем. Така ж обробка використовується при зведенні будинків їз газо- і піноблоків, і монолітного залізобетону. Природно, що штукатурка дозволяє робити фундамент менш широким, ніж із застосуванням кам'яних матеріалів. Що стосується вентильованого фасаду, то він не робиться при оштукатурюванні і його не використовують, а під штукатурку укладають теплоізоляцію.

Останнім часом стає популярним зведення будинків з поризованих керамічних блоків з їх подальшою обробкою керамічною цеглою або піскобетоном - імітаціями, що чергуються з декором з каменю. В даному способі облицювання будинку здійснюється одночасно з будівельними роботами; цегла укладається одночасно з керамікою і перев'язується з нею різні за своєю структурою - дихаюча кераміка і щільна лицьова цеглу а тому потрібно залишити невеликий зазор.

Вищесказане - лише часто вживані варіанти. На практиці ж можна використовувати різні варіанти, як у наявних у замовників в готовому проекті, так і запропоновані від конкретного проекту самим архітектором. Оскільки весь матеріал і дизайн обробки - це результат тісної співпраці замовника і професіоналів будівельної компанії.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1632 | Додав: abel | Теги: обробка будинку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]