20:02
Сучасні автоматичні гаражні ворота — прикраса будь-якого приватного будинку

Якщо Ви хоч раз в житті користувалися автоматичними гаражними воротами, то Ви вже навряд чи погодитеся на використання звичайних. Адже автоматичні моделі дозволяють підняти полотно без необхідності виходити з салону авто. А це дуже практично, особливо взимку або при опадах.

Такі ворота можуть бути використані практично для будь-якого виду приватної нерухомості, а найбільш часто автоматичними приводами комплектуються орні, підйомні, підйомно-поворотні, секційні і відкатні ворота. До слова, за допомогою воріт останнього виду можна перекрити навіть самі великі отвори.

Сучасні заводи металоконструкцій уже давно налагодили випуск автоматичних воріт різних модифікацій, і якщо вас зацікавили такі системи, ми із задоволенням розповімо про них в цій статті.

Почнемо з самого головного. Багато потенційних покупців не знають, скільки видів автоматичних воріт сьогодні існує і які з них їм найкраще підійдуть.

Найбільш ходові системи для автоматичного відкривання і закривання гаража, наступні:

  1. Орні ворота. Принцип роботи у них, як у ручних, тільки за людину все робить автоматика;
  2. Відкатні ворота. Працюють, як двері в купейних вагонах. Економлять простір для відкривання, в порівнянні з орними системами.
  3. Підйомно-поворотні ворота. Складаються з однієї стулки, яка відкриваючись піднімається нагору і приймає горизонтальне положення.
  4. Секційні ворота. Являють собою горизонтальні секції, які піднімаються під стелю вашого гаража.
  5. Рулонні ворота. Принцип їхньої роботи, як у віконних жалюзі, які піднімаються над воротами при відкриванні.

Багатьох потенційних покупців відлякують від покупки можливість того, що в один прекрасний день автоматика перестане працювати або ворота заклинить. Але виробники передбачили таку можливість, і якщо використовувати надійну автоматику від хорошого виробника, то ворота будуть справно функціонувати тривалий період часу.

Якщо ж автоматика відмовиться працювати, то всі конструкції оснащуються системою ручного аварійного відкриття. Якщо ж Ви переживаєте про те, що за відсутності електрики система працювати не буде, то можете встановити додатковий акумулятор.

Також важливим показником є безпека використання. Якщо під рухому стулку потрапить дитина або домашня тварина, то вона автоматично зупиниться і не завдасть жодної шкоди.

Так як сучасні автоматичні системи виробляються з сендвіч-панелей, усередині яких прокладено шар теплоізоляційного матеріалу, то вони позитивно впливають на утеплення будинку в цілому, не випускаючи тепло з нього через гараж. Також набагато швидше прогрівається і сам автомобіль, що позитивно позначається на витраті палива.

Конструкційні особливості автоматичних воріт забезпечують те, що вони ефективно економлять простір і дозволяють максимально раціонально використовувати його.

Проводити монтаж конструкції потрібно після завершенні всіх зовнішніх робіт для того, щоб в рухомих елементах не збиралися пил і бруд.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1636 | Додав: abel | Теги: Підйомно-поворотні ворота, атоматичні ворота, відкатні ворота, гаражні ворот, орні ворота, рулонні ворота, Автоматичні гаражні ворота, секційні ворота | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]