16:33
У Росії створять електронний реєстр громадян, що претендують на житло


 Держбуд вніс до Мінрегіону Росії пропозиції про вдосконалення механізмів забезпечення житлом окремих категорій громадян, випливає з публікації на сайті міністерства.

Зокрема, запропоновано сформувати єдиний державний електронний реєстр громадян, що претендують на забезпечення житлом за рахунок коштів федерального бюджету, а також уніфікувати процедуру житлового забезпечення шляхом надання соціальних виплат на придбання (будівництва) житлових приміщень.

Таким чином, можна створити універсальний механізм забезпечення житлом громадян, перед якими держава має житлові зобов'язання. Зазначені пропозиції підтримані в ході минулих у міністерстві в березні - травні 2012 року семінарів та нарад з представниками Міноборони Росії, МНС Росії, ФСБ, ФСО, МВС та уповноважених банків (ВАТ "Сбербанк Росії", ВАТ "Газпромбанк", ВАТ "Уралсиб") , а також всіх суб'єктів РФ, що беруть участь у реалізації підпрограми "Виконання державних зобов'язань щодо забезпечення житлом категорій громадян, встановлених федеральним законодавством" ФЦП "Житло" на 2011 - 2015 роки.

Глава Мінрегіону Росії Ігор Слюняев підтримав ініціативу Об'єднаної дирекції і доручив опрацювати питання створення автоматизованої інформаційної системи формування єдиного державного електронного реєстру громадян, перед якими у держави існують житлові зобов'язання.

Крім того, міністром доручено опрацювати пілотний проект з оформлення та реалізації електронних державних житлових сертифікатів на базі декількох суб'єктів РФ. В якості регіонів-пілотів могли б виступити Республіка Татарстан, Московська область і Приморський край, в яких вже є певний досвід такого рішення житлових проблем громадян та не доведеться починати з нуля.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1959 | Додав: adminA | Теги: електронний реєстр громадян, житло | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]