20:09
У скільки обійдеться ремонт квартири?

Вартість ремонту квартири залежить від безлічі факторів. Нерідкі випадки, коли планований косметичний ремонт квартири на ділі обертається капітальним. Перш за все, визначаються з переліком робіт, які слід виконати.

Найбільші витрати пов'язані зі зміною комунікацій і підготовкою поверхонь для виконання обробки. Якщо цих двох етапів вдається уникнути, можна говорити про економію в 25-30%. Квартира з нерівними горбистими стінами вимагає значних витрат на їхнє вирівнювання. Але до вирішення цієї проблеми варто підійти раціонально.

Ідеальне вирівнювання має сенс у квартирах з елітною обробкою, особняках, світлих і просторих кімнатах, де найменша нерівність може легко зіпсувати все враження і просто погубити дорогі шпалери. Якщо кімната маленька, супер якісне вирівнювання може вкрасти корисну площу. Не варто вкладати великі гроші в цей етап обробки в квартирах під здачу в оренду або тих, які незабаром будуть продаватися.

У цьому випадку важливо знайти компроміс і краще створити ілюзію рівних стін за рахунок грамотно підібраних шпалер, ніж за рахунок зайвих шарів штукатурки. При цьому важливо знати, які шпалери можуть лише підкреслити дефекти стін, а які - їх надійно замаскують.

Заміни комунікацій, електрики, сантехніки навряд чи можна уникнути, якщо вони вже застаріли. Зате такі роботи проводяться всього один раз в рамках капітального ремонту. Сучасного обладнання повинно вистачити на кілька десятків років. Згодом можна буде міняти лише обробку.

Вартість обробки залежить від вибору матеріалів, їхньої якості і ступеня елітності. Якщо в рамках ремонту передбачається перетворення старої квартири на вторинному ринку в шикарні апартаменти, то доведеться неабияк витратитися на запрошення професійного дизайнера і перепланування. Якщо середні розцінки на виконання оздоблювальних робіт становлять 2-3 тисячі гривень за 1 квадратний метр, то в разі елітного дизайнерського ремонту ціна може зрости в кілька разів залежно від переліку робіт і вимог до бригади.

Якщо ж мова йде про необхідність самостійно виконати просту косметичну обробку в квартирі з відмінними вихідними даними, вартість її буде мінімальною. Все що потрібно - це замінити шпалери і ламінат, а також замовити натяжну стеля. Великих вкладень потребуватиме ремонт ванної із заміною керамічної плитки і тієї ж сантехніки. У цьому випадку не завжди вийде обійтися своїми силами. Для підключення сантехніки і укладання плитки зазвичай наймають професіоналів навіть ті, хто щось розуміється на ремонті.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1673 | Додав: abel | Теги: вартість ремонту квартири, ремонт квартири, У скільки обійдеться ремонт квартир | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]