22:33
Уряд Кіпру схвалив законопроект про податок на нерухомість
Палата представників Кіпру остаточно ухвалила законопроект про оподаткування нерухомості. Такі кроки були продиктовані зобов'язаннями перед Трійкою міжнародних кредиторів (Єврокомісією, Європейським Центробанком і Міжнародним валютним фондом). У випадку, якби закон не набув чинності, Кіпр не отримав би чергову частину траншу в 10 мільярдів євро, угоду про який було досягнуто ще у березні.
Так, власність вартістю до 12,5 тисячі євро на цінах 1980 роки не буде обкладатися податком. Попередній, суворіший законопроект, що припускав звільнити від тягаря власників житлової площі ціною до п'яти тисяч євро, був відхилений. Прихильники поправок нарікали на те, що із запланованих 130 мільйонів податків було зібрано тільки 15, повідомляє кіпрська преса. На думку керівника податкового департаменту, саме зволікання з ухваленням нового закону дозволяє громадянам ухилятися від сплати податків, у зв'язку з чим і виникає недобір коштів до скарбниці.

Також звучали пропозиції підняти мінімальну вартість оподатковуваного житла до 40 тисяч євро, однак вони були відхилені ще до вирішального засідання. У цьому випадку, за розрахунками фахівців, втрата бюджету склала б близько 20-40 мільйонів євро.

У випадку ж з підняттям планки оподаткування до 12,5 тисячі, за словами депутата парламенту Ангелоса Вотса, втрати бюджету будуть незначними - близько трьох мільйонів євро. Також парламентарій впевнений, що цей захід дозволить знизити тягар для фінансово неблагонадійних груп громадян.

Разом з тим будь-яка власність, вартість якої буде перевищувати заявлену (12,5 тисячі євро) хоча б на один євро, буде піддаватися оподаткуванню в повному обсязі.

У разі якщо одна особа володіє кількома будинками, ціна яких окремо є нижчою граничного порогу, то податок буде обчислюватися виходячи з їхньої сукупної вартості.

За ухвалення нового закону висловилися 15 парламентаріїв з 54. 39 осіб утрималися .

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1685 | Додав: admin | Теги: законопроект про податок на нерухом, Кіпр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]