15:05
Утеплення і герметизація старих дерев'яних вікон

З причини, що останнім часом з'явилося багато антиреклами навколо пластикових вікон, багато хто віддає свою перевагу екологічно чистим дерев'яним конструкціям. Дійсно, дерево створює в приміщенні свій мікроклімат, який сприятливо впливає на стан здоров'я людини. Але погана герметизація в зимовий період створить хіба що ефект "холодильника" і здоров'ю загрожує велика небезпека. Вихід є і в цій ситуації - утеплення дерев'яних вікон.

Чому дерев'яні вікна перестають "тримати тепло"?

Старі дерев'яні вікна перестають виконувати свої ізоляційні функції з цілої низки причин:

  •   викривлення дерев'яних конструкцій під впливом сонця і опадів;
  •   розгерметизація скла. Силікон або клей з часом тріскається і обсипається, а штапики попросту відстають від скла;
  •   всихання дерев'яних деталей і виникнення великих щілин;
  •   пошкодження лакофарбового покриття.

При поєднанні вищеперерахованих проблем варто провести ремонт дерев'яних вікон. Для здійснення даного кроку можна звернутися в компанію, яка якісно і в короткі терміни здійснить утеплення і герметизацію вікон. Якщо ж для капітального ремонту дерев'яних вікон зі сторонньою допомогою недостатньо коштів, це можна зробити своїми руками.

Що можна зробити зі старими вікнами?

Для початку, потрібно оглянути дерев'яну віконну конструкцію на присутність грибків деструктивного характеру і комах. Якщо при легкому постукуванні з щілин сиплеться порох, від подальшого ремонту краще відмовитися на користь установки нового вікна. Якщо серйозних ушкоджень грибком або комахами не спостерігається, слід провести низку наступних операцій:

  1.  вийняти скло з дерев'яних рам;
  2.  видалити стару фарбу (лак) з дерев'яних елементів, це можна здійснити за допомогою скребка і технічного фена;
  3.  глибокі щілини слід зашпаклювати спеціальною дерев'яною шпаклівкою, після повного засихання шви варто зашкурити дрібно ю наждач кою ;
  4.  обробити поверхню антисептиком, ґрунтовкою і заново пофарбувати дерев'яний каркас;
  5.  герметизація скла. Для герметизації скла краще використовувати прозорий силікон (бажано купити якісний). Наносити потрібно рівномірним тонким шаром в канавки за допомогою пістолета;
  6.  після герметизації і монтажу скло закріплюється за допомогою заздалегідь пофарбованих дерев'яних штапиків;
  7.  герметизація вікон (стулок). Проводитися за допомогою монтажу ізоляційних стрічок на віконну раму. Такі стрічки продаються у вільному продажу і можуть бути виконані з різних матеріалів: пластик, гума, пінопласт, ПВХ. Ізолятор може бути самоклеючим, а також монтуватися за допомогою механічного кріплення (цвяхів, шурупів і т.п.).

Проробивши низку нескладних операцій, в результаті отримуємо результат, який порадує в холодні зимові дні. Примітно, що ремонт дерев'яних вікон при максимальному розкладі становить третину загальної вартості нового вікна. Після повного ремонту старі дерев'яні вікна здатні прослужити довгі роки.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1776 | Додав: admin | Теги: герметизація старих дерев'яних віко, утеплення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]