22:28
Вибір шпалер для передпокою
Як відомо, будь-яке житло починається з передпокою, який являє собою його візитну картку. Якщо дане приміщення буде оформлено неправильно, то у гостя може створитися негативне ставлення до квартири або будинку.
Зробити передпокій привабливим можна за допомогою шпалер, однак, асортимент даного матеріалу в наші дні особливо великий, тому до вибору слід підходити вкрай відповідально.

У передпокої стіни схильні до різних забруднень, крім того, неминучі і механічні ушкодження. Таким чином, фахівці рекомендують віддати перевагу шпалерам, що миються, вініловим аналогам, а також скловолокну.

А ось зупиняти вибір на паперових шпалерах сенсу немає, адже їхня міцність вкрай невелика. Також не кращим варантом є і використання текстильних екземплярів. Відмінний варіант - рідкі шпалери, які здатні не тільки додати приміщенню привабливий вигляд, але ще і приховати невеликі дефекти стін.

Важливий момент - вибір колірної гами шпалер. Вибирати дуже світлі відтінки не варто, так як дане приміщення, як уже було зазначено вище, схильне до забруднень. Занадто темні ж тони зроблять передпокій ще більш витягнутим, а також похмурим, тому й вони не є ідеальним варіантом. Можна комбінувати при обробці шпалери різних кольорів, що дозволить зробити інтер'єр незвичайним.

Велике значення має і малюнок оздоблювального матеріалу. Наприклад, великі візерунки здатні візуально зменшити приміщення. Тому в тому випадку, якщо передпокій відрізняється невеликими габаритами, віддати перевагу слід шпалерам з дрібним малюнком.

Дуже цікавий прийом - використання в обробці передпокою фотошпалер. Якщо ви розумієте, що за допомогою шпалер зорово збільшити приміщення і зробити його більш світлим не вийде, то можна застосовувати дзеркало. Ну і, нарешті, дуже важливо, щоб шпалери ідеально вписувалися в інтер'єр і поєднувалися з покриттям підлоги.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1815 | Додав: admin | Теги: вибір шпалер для передпокою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]