22:52
Вибираємо вхідні та міжкімнатні розсувні двері
Відомо, що невід'ємним елементом сучасного житла є вхідні двері. Вони забезпечують захист від непроханих гостей, а також є візитною карткою квартири або будинку. Крім того, важливі їхні теплоізоляційні якості. Таким чином, процес вибору вхідних дверей є вкрай складним. Яким же порадам необхідно дотримуватися при виборі даного вироби? Постараємося розібратися в цьому питанні.

У першу чергу слід звернути увагу на зовнішній вигляд конструкції. Зазначимо, що тут можливо декілька варіантів обробки.

Найбільш популярне в наші дні порошкове покриття, яке має привабливість, високу міцність і стійкість до абсолютно будь-яких впливів. Можна віддати перевагу оббивці дверей натуральним деревом. Цей варіант є дорогим, проте, він украй добре виглядає.

Ну і, нарешті, можна зробити вибір на користь оббивки шкірою, але вона наділена низькою стійкістю до механічних пошкоджень.

Важливий параметр - це стійкість до зломів. Зазначимо, що існує на даний момент цілих тринадцять класів стійкості. Чим вище клас, тим міцнішими є двері, а також, відповідно, більш дорогими. Але економити на своєму власному майні не варто.

Дуже важливо , щоб вхідні двері не пропускали в житло холод. У цих цілях дверне полотно заповнюється теплоізоляційним матеріалом, який ще й забезпечує високу звукоізоляцію. Найбільш підходящим варіантом тут є мінеральна вата, адже вона наділена стійкістю до спалаху і абсолютно нешкідлива для здоров'я людей.

Ну і, нарешті, невід'ємний елемент будь вхідних дверей - це замок. Фахівці кажуть, що краще встановлювати не один, а відразу два замки, крім того, вони повинні відрізнятися за механізмом функціонування. А в місцях установки замків бажано вмонтувати спеціальні броньовані вставки.

Міжкімнатні розсувні двері

Ті квартири, які зводилися в радянський період, не вражають різноманіттям планувань і обширними площами. Якщо потрібно поміняти зовнішній вигляд квартири, провести її ремонт, за допомогою якого простір розшириться, то потрібно розглянути і варіант встановлення розсувних дверей.

Вони можуть встановлюватися замість простих орних міжкімнатних дверей, забезпечуючи масу зручностей. Ви відразу ж перетворите інтер'єр кімнати, адже розсувні двері виглядають стильно і незвично. У відкритому стані вони не займуть багато місця, тому збережеться корисна площа кімнати.

Експлуатаційні характеристики подібних дверей перевищують традиційні моделі. Виготовлювачі орних дверей часто оснащують їх додатковим звукоізоляційним шаром, тому ви не станете заважати своїми розмовами іншим членам сім'ї, які сплять за стіною.

Орні двері ставляться як міжкімнатні, а також грають роль простих дверей туалету або ванної. Важливо врахувати, що вони облицьовуються вологонепроникним матеріалом, тому з подібними дверима далі не виникне особливих проблем, вони не прогниють, на поверхні не зберуть грибок.

Зовнішній вигляд таких дверей шикарний, адже часто їх облицьовують дорогим шпоном. Тому подібні вироби в кожному будинку є респектабельною прикрасою інтер'єру.

Деякі домовласники думають, що виконати установку таких дверей важче, ніж простих. Тільки насправді все не так. Просто дізнайтеся загальні відомості щодо влаштування таких дверей. Їх конструкція досить проста. На двері можуть встановлюватися ролики, завдяки яким здійснюється пересування дверей за профілем, останній створюється з алюмінію.

Конструкція даних дверей не відрізняється в іншому від інших моделей. Стає зрозуміло, що для монтажу розсувних дверей можна просто встановити профіль, завести ролики дверей в нього.

При експлуатації такі двері не видадуть скрипу, вони не перекошуються, тому проводити періодично ремонт не потрібно.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1906 | Додав: admin | Теги: Розсувні двері, Міжкімнатні, вхідні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]