17:30
Види і області використання тротуарної плитки

Тротуарна плитка - сучасний матеріал призначений для декоративного оформлення та благоустрою тротуарів, площ, парків, алей, дитячих майданчиків, перонів, територій перед приватними будинками, солідними офісними будівлями, банками. Саме тому покупка тротуарної плитки здійснюється для додання ділянці привабливості, щоб територія виглядала доглянутою.

Створене з допомогою такої плитки покриття відрізняється багатьма перевагами, у тому числі екологічністю, довговічністю, естетичністю, ремонтопридатністю, морозостійкістю, простотою у догляді.

Види тротуарної плитки

Властивості безпосередньо залежать від характеристик матеріалу, з якого виготовили вироби, і способу виробництва. На багатьох підприємствах країни для виготовлення плитки використовується бетон. Його щільність, структура і тип в'яжучої речовини сильно впливають на міцність і зносостійкість виробів.

Матеріал виготовляється різного розміру і оригінальної форми, йому можна надати майже будь-який відтінок завдяки якісним фарбам! Для виробництва виробів також застосовується обпалена глина і натуральний камінь.

За способом виготовлення тротуарна плитка поділяється на три види. Випускається такими основними способами:

  • вібропресуванням - суміш укладається в підготовлену форму, розміщену на станині, яка безперервно вібрує. Бетон ущільнюється за допомогою пуансона, спеціальної деталі;
  • гіперпресування - ущільнення суміші здійснюється завдяки гідравлічному пресу. При цьому тиск на квадратний сантиметр може досягати 200-250 кілограмів;
  • вібролиттям - суміш розміщується в пластиковій формі на столі з безперервно вібруючою поверхнею. Після утрамбовки бетону у формі вироби вистоюються при певній температурі близько дванадцяти годин.

Області застосування тротуарної плитки

Сучасний матеріал дозволяє створювати доріжки, майданчики та інші покриття будь-яких розмірів, форми. Завдяки різноманітності відтінків і дизайну, виходять унікальні і привабливі малюнки на поверхні. Вироби відрізняються відмінними архітектурними та декоративними властивостями, екологічністю. Вони не змінюють склад ґрунту, тому їх застосовують у різних місцях, в тому числі:

  • в місті, на приватних ділянках;
  • на території державних установ;
  • перед ресторанами, кафе;
  • перед комерційними, торговими будівлями.

Тротуарна плитка, отримана за допомогою методу вібролиття, ідеально підійде для створення покриттів, які будуть витримувати невелике навантаження. Її застосовують для зведення майданчиків, пішохідних зон, для облагороджування заміських ділянок, території перед різними комерційними приміщеннями.

Вироби, створені методом вібропресування, прекрасно підходять для будівництва покриттів з інтенсивним навантаженням. Матеріал використовують для створення доріг, алей, приватних парковок, велосипедних доріжок, для прикраси садів, парків. На думку багатьох фахівців, тротуарна плитка є прекрасною альтернативою асфальту.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1449 | Додав: admin | Теги: тротуарна плитка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]