12:32
Виготовлення арки з гіпсокартону

Для того щоб почати виготовлення арки з гіпсокартону, спочатку слід визначитися з вибором несучої основи. Вона може бути виконана з клею, металу або бути комбінованою конструкцією.

Чим глибше буде виконано простір під арку, тим ефектніше вона буде виглядати в загальному дизайні приміщення.

Самою міцною і довговічною вважається арка, виконана на основі, яка складається з металевого каркаса в зв'язку з тим, що стіни не будуть схильні до деформації при неминуч ій усад ці будь-якого будинку. Однак для виготовлення такої арки буде потрібно багато зусиль. Також потрібно буде виготовити отвір з утворенням додаткового простору, необхідного для даної металевої конструкції.

Щоб виготовити металевий каркас, необхідно придбати металопрофіль, кріпильні пристосування, саморізи для роботи з металевою основою, а також ножиці для роботи з металевими конструкціями.

Роботу починають з кріплення профілю по обидва боки контуру виконаного отвору. Для цього буде потрібно перфоратор і забивні дюбелі. Далі, на гіпсокартоном аркуші потрібно накреслити арку, яка буде відповідати розмірам готового отвору. Виготовлення заготовок виконується за допомогою електричного лобзика або ножівки у двох примірниках. Тепер необхідно закріпити виконані арочні заготовки на металевий каркас. Потім потрібно виконати надріз профілю таким чином, щоб його горизонтальна частина залишилася недоторканою.

Надрізи роблять тільки на вертикальних частинах профілю через кожні три або п'ять сантиметрів. Дану заготовку кріплять з обох сторін за допомогою саморізів рівно по краю, вирізаного з гіпсокартону поглиблення. Для рівних частин заготовок з гіпсокартону застосовуються цілісні профілі. У результаті виходить двостороння арка без середн ьої частин и , обшита по всій площі контуру профілем. Встановивши розмір у центральній частині арочного поглиблення, необхідно вирізати з листа гіпсокартону смужку потрібної ширини.

Для того щоб зігнути смугу з гіпсокартону з метою отримання арочної форми, можна скористатися двома методами.

Перший метод полягає в тому, що потрібно прорізати смужку до 0,5 товщини гіпсокартону з інтервалом від трьох до п'яти сантиметрів по всій ширині і закріплювати її на внутрішній частині арки.

Другий метод полягає в попередньому замочуванні смуги гіпсокартону в підігрітій воді до утворення потрібної гнучкості, з подальшим кріпленням у вологому стані за профілем з рівномірними вигинами.

До нанесення шпаклювального матеріалу, по кутах гіпсокартону, слід виконати кріплення перфорованих кутів. Пластикові перфоровані кути кріплять в місцях вигинів, а металеві встановлюють на рівних ділянках гіпсокартону. Такі кріплення можуть бути виконані за допомогою будівельного степлера або методом нанесення безпосередньо на шпаклювальний матеріал. Заключною стадією при виготовлення арки з гіпсокартону, є процес шпаклювання та фарбування.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1968 | Додав: admin | Теги: виготовлення арки з гіпсокартону | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]