21:43
Вирівнювання стін під плитку

Вирівнювання стін під плитку - це досить трудомісткий процес, який вимагає певних навичок, уважності, ретельності і великих витрат часу. Тому краще звернеться до фахівців, у яких є досвід у цій справі. Але якщо ви хочете, виконати цю роботу самостійно і тим самим заощадити кошти, то слід почати з очищення стіни від старого покриття.

Старе покриття найзручніше зняти шпателем. Після цього приступають до безпосередньої підготовки стін під плитку. Існує два способи вирівнювання стін - повне і часткове. При повному вирівнюванні, вся стіна покривається вирівнюючим засобом. При частковому вирівнюванні - замазуються тільки тріщини і западини на стіні. При цьому часткове вирівнювання можливо тільки за тієї умови, якщо вся стіна ідеально рівна. Вирівнювання стіни можна провести, як мокрою, так і сухою штукатуркою. Нижче будуть розглянуті обидва ці варіанти.

Вирівнювання стіни вологою штукатуркою

Цей спосіб варто використовувати тільки в тому випадку, якщо різниця рівнів стіни не більше 5-6 сантиметрів. Використовуючи вологу штукатурку стіну можна вирівняти, як з маяками, так і без них. При використанні першого варіанта, маяки кріпляться гіпсовим розчином. Кріпляться вони з середини до країв. Після того, як гіпс підсохне, починають накладати штукатурку. При цьому даний метод краще використовувати на невеликі поверхні, інакше витрата матеріалу буде суттєвою, що призведе до зайвих грошових витрат. Переваги такого способу - економія місця (у відмінності від гіпсокартону), поверхня виходить рівна і монолітна.

Другий варіант - без маяків. Ідеально підходить для великих поверхонь, на яких необхідно замазати тільки тріщини та вибоїни, без необхідності досягнення ідеально рівній поверхні.

Вибір матеріалу, яким потрібно штукатурити стіну залежить від приміщення. Наприклад, суміші на цементній основі можна застосовувати в приміщеннях з будь-якою вологістю, в тому числі ванних і кухнях, якщо в приміщення вологість низька, то можна використовувати суміш на гіпсовій основі. Вона дешевше.

Вирівнювання стін сухою штукатуркою

Власне кажучи - це використання гіпсокартону. Метод простий, і досить економний. Підходить для стіни з будь-якою поверхнею, навіть самою кривою. До мінусів цього способу можна віднести зменшення загальної площі приміщення та можливій появі шуму між гіпсокартонних листом і стіною. Кріпляться гіпсокартонні листи на розчин, якщо перепади незначні, а при великих перепадах на спеціальні алюмінієві або дерев'яні каркаси. При цьому листи можна встановити в два шари, що додасть додаткову шумоізоляцію і зробить приміщення більш теплим.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1678 | Додав: abel | Теги: Вирівнювання стіни, Вирівнювання стін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]