00:09
Алмазне буріння: ударна міцність алмазу

алмазне буріння Алмази всі різні, і це особливо вірно для міцності алмазів, що використовуються у будівництві. Здатність алмазу витримувати ударне навантаження, як правило, називають ударною міцністю алмазу.

На ударну міцність алмазу впливають кілька його властивостей:

  • розмір кристала;
  • форма;
  • внутрішня будова його молекулярної сітки.

Ударну міцність алмазу можна виміряти. Зазвичай вона згадується як індекс витривалості (ІВ). Під час виробництва кристали перевіряють на теплову міцність. Їх нагрівають до дуже високої температури, після чого дають охолонути до кімнатної температури та перевіряють зміну ударної міцності – це називається індексом теплової міцності. Індекс теплової міцності (ІТМ) є мірою здатності кристала алмазу витримувати теплові навантаження. У такий спосіб "Теплова міцність алмазу" — це здатність алмазу витримувати високі теплові навантаження.

алмазне буріння

Виробнику варто вибрати правильний алмаз на основі попереднього досвіду чи відомостей від оператора у цій сфері діяльності. Його рішення повинно бути засноване на конструкції інструменту, властивостях кріплення, типі оброблюваного матеріалу та потужності обладнання. Ці фактори потрібно збалансувати та правильно підібрати сорт та концентрацію алмазу, що забезпечить оптимальну продуктивність інструменту за його розумної вартості.

Незалежно від типу алмазного різання, велика сила впливу потрібна для більш міцних і важких при обробці матеріалів. Використання вищої ударної міцності алмазу, яка дорожча, не завжди на користь оператору. Це не покращить і навіть може призвести до зниження продуктивності інструменту. Потрібно з урахуванням усіх умов підбирати алмаз, що найбільше підходить для даної роботи.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 818 | Додав: admin | Теги: алмазне, буріння | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]