20:37
"Архнадзор" виявив, що пропало 200 метрів старовинної огорожі Ваганьківського кладовища

"Архнадзор" виявив, що пропало 200 метрів старовинної огорожі Ваганьківського кладовища
Частина старовинної огорожі (XIX століття) Ваганьківського кладовища в Москві з кованими решітками була знесена на протязі більше 200 метрів вздовж вулиці 1905 Року. Про це повідомляє рух "Архнадзор".

"Сьогодні на місці огорожі - канава в землі і уламки стовпів", - вказується в повідомленні. Відзначається, що Ваганьківське кладовище не має статусу комплексного об'єкта культурної спадщини, і тому, на думку градозахисників, огорожу можуть замінити невдало.

Крім того, "Архнадзор" звертає увагу на жалюгідний стан огорожі могили відомого московського підприємця і мецената Миколи Тарасова, розташованої на сусідньому Вірменському Ваганьковському кладовищі.

"До недавнього часу огорожа знаходилася в задовільному стані. Сьогодні вона на межі загибелі: більше половини її ланок повалені, деякі - зовсім відсутні або валяються на землі у вигляді окремих іржавих фрагментів", - уточнюється в повідомленні.

Кована огорожа була виготовлена ​​у Венеції за малюнками знаменитого скульптора початку ХХ століття Миколи Андрєєва.

"Її ажурні грати із зображеннями ангелів, райських садів, казкових тварин, птахів, дерев - прекрасний зразок російського мистецтва епохи Срібного століття", - додається в матеріалах "Архнадзор".

Ваганьківське кладовище - одне із самих великих і відомих московських кладовищ. Розташоване в північно-західній частині міста, в районі площі Краснопресненська застава. Сучасна площа - 50 гектарів.

Кладовище було засновано в 1771 році, під час епідемії чуми.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 2245 | Додав: adminA | Теги: старовинної огорожі, Ваганьківського кладовища | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]