15:49
Бітумна черепиця: переваги і нюанси монтажу

Архітекторів в першу чергу цікавлять такі властивості м'якої черепиці, як гнучкість і різноманітність дизайнерських рішень виробів, які дозволяють реалізувати практично будь-який творчий задум. Виконання бітумної черепичної покрівлі має широкий діапазон від етнічних настроїв гонту, класичної строгості черепиці та до безмежного польоту фантазії в музичних різнокольорових килимах, ламінованих міддю пластинах.

Не будуть розчарованими також будівельники та власники сучасних котеджів, які виграють у будь-якому випадку, отримавши дуже красиву, довговічну покрівлю. Таке покриття дуже практичне, воно не вимагає спеціального догляду, складного ремонту, зазвичай реставрація килима зводиться до заміни пошкодженої плитки.

Покрівельний черепичний лист має розміри (100х35 см, товщина 3-4 мм), що робить його легким і зручним в монтажних роботах, вага одного елемента злегка перевалює за 1 кг. Стандартної упаковки матеріалу вагою 25 кг вистачить на покриття даху площею близько 3 м2. Двом кваліфікованим робітникам, як правило, досить одного світлового дня, щоб укрити бітумною плиткою будинок середніх розмірів. При цьому можна обійтися звичайними інструментами ножем і молотком, спеціальними будуть тільки цвяхи.

Природно існують деякі нюанси, відомі досвідченим покрівельникам, знання яких приходять разом з роками праці. Дуже важливо не укладати бітумну плитку на мокру основу, при низьких або негативних температурах м'яку черепицю слід прогріти будівельним феном. Нахил даху менше 12 градусів не допустимий; пологі дахи, які лише трохи перевищують цей показник, укладають на додатковий шар гідроізоляції, а рулонний підкладковий матеріал розстилають по всьому скату.

На крутих дахах особливо ретельно потрібно поставитися тільки до проблемних зон: ковзанів, карнизного звису, яндилам. Місця примикань облаштовують спеціальними елементами, за допомогою особливого герметизуючого клею. Солідні фірми-виробники обов'язково пропонують подібні доповнення в комплекті, разом зі своєю бітумною черепицею. Наявність таких бонусів - це зайвий привід вибрати кращу продукцію саме знаменитого бренду, його авторитетних постачальників.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1124 | Додав: admin | Теги: бітумна черепиця | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]