14:17
Будівельний матеріал: вологість газобетону

газобетон дім При виробництві газобетону пористого використовується автоклав з високим тиском, в якому матеріал повинен вистоятися досить тривалий період часу. На виході з автоклава відсоток вологості газобетонних блоках може досягати 30% від маси.

Для захисту від дощу піддони із блоками упаковуються у захисну плівку. Розпаковувати блоки рекомендується вже на будмайданчику перед початком будівництва.

Як вологість впливає на морозостійкість газобетону

Пористий бетон мало схильний до руйнування низькими температурами, оскільки його критичний відсоток вологості за обсягом повинен становити не менше 40-50%, а за масою - від 80 до 120%. Перед початком зведення стінок блоки зазвичай містять близько 15% вологості.

газобетон дім

Щоб відсоток вологості блоків не збільшувався до критичної величини, їх слід берегти від перезволоження. Для цього рекомендується не залишати газобетон під зливами або безпосередньо у воді. До зниження морозостійкості та руйнування матеріалу в зимовий період може призвести велика кількість вологи у поверхневих шарах блоків.

Скільки сохне газобетон?

Якщо стіни будинку з газоблоків надійно захищені від перезволоження, то вони висохнуть до "експлуатаційної" вологості через 2-3 опалювальні сезони. Наприклад, стіни з дерева сохнуть повільніше.

Прискорити процес висушування можна за рахунок використання паропроникної обробки. Це може бути тонкошарова штукатурка, фарбування або цегляна кладка з вентильованим зазором в 3-5 см. При використанні паропроникної обробки стін з газобетону нормальна вологість досягається через одну зиму.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 316 | Додав: admin | Теги: вологість, матеріал, газобетон, дім, будівельний | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]