18:58
Чи вигідно здавати квартиру: зважуємо "за" та "проти"

оренда квартира Якщо у вашому розпорядженні є порожнє житло, то вам, швидше за все, спадає на думку питання — чи вигідно здавати квартиру? Ті люди, у яких є вільна або навіть дві, щасливчики, тому що у них є можливість отримувати пасивний, досить пристойний дохід, не працюючи і не прикладаючи жодних зусиль.

Чи вигідно здавати квартиру: доходи

Для того щоб оцінити приблизний дохід зі здачі в оренду своєї житлоплощі, треба оцінити кілька важливих факторів. Наприклад, здати квартиру в оренду дуже просто і дуже вигідно можна, якщо вона знаходиться в центрі міста або хоча б ближче до центру, поблизу основних транспортних розв'язок.

Якщо, наприклад, ваша знаходиться в місті, то зі здаванням її в оренду не виникне жодних проблем - ви отримуватимете високу орендну плату і ваша квартира не буде порожньою. Але якщо потрібно здати квартиру в сільській місцевості, то вам доведеться пошукати мешканців, щоб отримати велику оренду і впустити чесних квартирантів на тривалий термін.

Чи вигідно здати житло: витрати

Щоб з найбільшим зиском здати житло, його треба привести в належний порядок, обставити, завести побутову техніку і створити затишок — повісити штори, покласти килими, можливо, розвісити картини та бра.

Кожна людина хоче зняти житло повністю готове до заселення, а тому якщо ваша житлоплоща в поганому стані, то вам обов'язково доведеться робити ремонт.

Звичайно, ви можете здати квартиру в найм і в поганому стані, але в цьому випадку про високу орендну плату доведеться забути, а ваші квартиранти можуть через короткий час просто з'їхати, знайшовши затишніше житло.

Як швидко та безпечно здати квартиру?

Ви можете легко, швидко і, головне, безпечно здати квартиру через агентство. У разі звернення за допомогою в агентство нерухомості з вами складуть договір і досвідчені фахівці зі своєї великої бази підберуть квартирантів, які вас влаштують.

За допомогою ріелторської контори ви максимально убезпечите себе, адже шахраїв на ринку нерухомості, які винаймають квартири, а потім продають їх за фальшивими документами, дуже багато. Звичайно, вам доведеться заплатити комісію ріелтору, але ви швидко та безпечно зможете здати квартиру.

На тривалий термін чи подобово?

Ви можете здати житло на тривалий термін, а можете здавати погодинно та подобово. І той, і інший варіант має свої плюси та мінуси. Здавши квартиру на тривалий термін, ви будете позбавлені необхідності підшукувати квартирантів, постійно розміщувати рекламні оголошення, прибиратися в квартирі.

оренда квартира

Але на тривалий термін здавати житло менш вигідно, ніж подобово. Здаючи житло на добу або на кілька годин, ви отримуватимете більший дохід, але після галасливих вечірок або відрядження вам постійно треба буде наводити порядок, до того ж доведеться постійно займатися розміщенням у пресі або в інтернеті рекламних оголошень.

Насамкінець хочу сказати, що здача житла в найм — це вигідний бізнес і якщо ви маєте в своєму розпорядженні порожню квартиру або навіть кімнату, то немає сенсу просто оплачувати комунальні платежі, а треба обов'язково здати квартиру в оренду. Чи вигідно здавати квартиру? — Так, на сьогоднішньому ринку нерухомості є великий попит на оренду житла і ви отримуватимете постійний, вельми відчутний дохід або хорошу прибавку до основної зарплати.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 517 | Додав: admin | Теги: оренда, квартира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]