15:23
Дачне будівництво: оформлення вікон на дачі

дача будинок вікно Оформлення вікон на дачі має низку відмінностей від оформлення вікон у квартирі чи заміському будинку постійного проживання. Як правило, вікна в садовому будиночку прикриваються шторами на час літнього проживання, але, незважаючи на своє тимчасове використання, хочеться зробити вікна дачного будинку затишними та привабливими.

Адже літо – час відпочинку, час оздоровлення та відновлення не тільки фізичних сил, а й пошук душевного спокою, умиротворення, пошук гармонії з природою. Саме тому дизайн дачних вікон – далеко не останнє питання у загальному підході до створення образу дачного будиночка.

Вікно садового будинку зазвичай розташоване досить низько від землі, садові ділянки мають не таку велику площу, тому важливо мати гарний захист від сторонніх очей. Які вибрати штори для дачного будиночка? Звісно, можна використовувати старі домашні штори, підігнавши їх під розмір дачного вікна. Але можна зробити дизайн дачних вікон абсолютно неповторним, який буде відповідати місцю та меті їхнього застосування.

Перед тим, як розпочати оформлення вікон на дачі, слід визначитися з тим результатом, який потрібно отримати на виході. Наприклад, крім привабливого вигляду, створення затишку, захисту від сторонніх очей, штори для дачного будиночка повинні бути досить немаркими, легко пратися чи очищатися, а також - мати прийнятну ціну.

Якщо говорити про дизайн дачного вікна, то дуже популярний стиль кантрі, він найбільше відповідає способу життя на природі, в селі. Але це не означає, що гардини для дачі в іншому стилі будуть виглядати не доречно. Вікна в садовому будиночку можна оформити абсолютно в будь-якому стилі, який вам подобається, аби це сприяло максимально комфортному відпочинку.

Можна використовувати штори для дачного будиночка в класичному стилі, з ламбрекеном, який завжди додає затишку та відчуття захищеності. Для кухонного приміщення садового будиночка, яке часто буває на дачі не дуже просторим, зручно використовувати недорогі пластикові жалюзі різних відтінків або під дерево. Дуже успішно виглядають гардини для дачі у вигляді бамбукових рулонних штор.

дача будинок вікно

Відтінки штор для дачного будиночка краще вибирати з погляду практичності: білі штори навряд чи будуть доречними з погляду чистоти. А ось зелені відтінки якнайкраще гармонують з оточенням зелені в саду. Можна брати і яскраві контрастні кольори для гардин. Для дачних вікон, що виходять на північ, краще вибрати штори теплих відтінків (жовті, помаранчеві), для сонячних південних та західних вікон – темніші.

  • зелені;
  • сині;
  • коричневі.

Вікон у садовому будиночку буває багато, та й роботи на дачі завжди вистачає, тому дуже зручно купувати готові комплекти "штори плюс тюль", вже підшиті та з тасьмою.

Є безліч варіантів, як оформити вікна на дачі, але найвдаліший завжди буде той, який подарує відчуття гармонії та радості.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 542 | Додав: admin | Теги: вікно, дача, будівництво | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]