13:58
Дерев'яні сходи: які бувають та з чого складаються

дерев'яні сходи дім Нині внутрішні сходи повинні бути не лишень елементом, який дозволяє переміщатися між поверхами, а й декоративним, який ідеально вписується в дизайн. Тому багато людей, які будують нові котеджі або ремонтують існуючі житлові будинки, вирішують купити дерев'яні сходи. Виробники пропонують безліч видів таких сходів. То чим же відрізняються дерев'яні сходи? Спробуємо знайти відповідь на це запитання у нашій сьогоднішній статті, але спочатку хочемо зауважити, що знайти їх простіше всього за допомогою Інтернету. Складна сходи на горище у великому асортименті під любий дизайн інтер'єру в Україні можна знайти відвідавши спеціалізований інтернет-магазин nasha-stroyka.com.ua. Тут вам запропонують широкий вибір будівельної продукції за помірними цінами, так що сайт неодмінно варто додати в закладки.

Із чого складаються дерев'яні сходи?

Існує кілька елементів, з яких виготовляються дерев'яні сходи. Один із них – прогін, тобто похила частина сходів. Біг - найважливіша частина сходів, тому що ми йдемо ним вгору і вниз сходами. Він складається з щаблів і проходить в одному напрямку. Крім того, у дерев'яних сходах виділяють піднебіння, тобто нижню частину прогону.

Дерев'яні сходи повинні мати майданчик, тобто горизонтальну плиту на антресолі, завдяки якій можна міняти сходовий марш. Ще одним елементом сходів є майданчик знизу. Він такий самий, як і у випадку зі сходовим майданчиком, тільки розташований на першому поверсі. З іншого боку, є ще й проступ, тобто горизонтальна частина сходинки. Ми ставимо ноги на сходи, коли піднімаємося або спускаємося ними. Дерев'яні сходи також мають підступок, тобто вертикальну частину сходинки, і щоку, що є бічною балкою прогону. В ажурних сходах немає підступів.

дерев'яні сходи дім

Види дерев'яних сходів

Основними видами дерев'яних сходів є:

  • сходові;
  • струнні;
  • гвинтові.

Сходові є одним із видів ажурних сходів. Вони складаються в два стрінгери і кріпляться до них проступами. Їх найчастіше використовують як допоміжні сходи, що ведуть у підвали або на горища. Сходові можуть бути складними, а це означає, що їх складають. Потім їх поміщають у ящик, захований у стелі. Перейшовши за посиланням https://nasha-stroyka.com.ua/uk/cherdachnie-lestnici/filter/konstruktsiya-is-skladnaya/apply/ можна вибрати такі сучасні складні сходи.

дерев'яні сходи дім

Ще один вид дерев'яних сходів – гвинтові сходи. Найчастіше її вибирають ті, у кого в будинку немає місця для великих сходів. Зазвичай такий тип сходів вибирають під час ремонту. Гвинтові сходи не займають багато місця, що є їхньою великою перевагою. Їхня основа являє собою стовп, виготовлений зі сталі, алюмінію або дерева, який кріпиться до перекриттів знизу і зверху. Щаблі розташовані віялоподібно навколо цієї колони. Мінус таких сходів у тому, що користуватися ними - не найзручніший спосіб.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 489 | Додав: admin | Теги: дім, сходи, дерев'яні | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]