19:22
Дитяча кімната для малюка

Народження дитини - найважливіша подія для молодої сім'ї. Готуватися до неї слід завчасно. Насамперед, це стосується облаштування дитячої кімнати для малюка. Приміщення має бути теплим, сухим, добре провітрюваним і просторим.

У малогабаритній квартирі для немовляти необхідно визначити дитячу зону з достатнім природним освітленням, максимально захищену від протягів і попадання пилу.

Стандартний набір меблів дитячої кімнати для малюків складається з ліжечка, пеленального столика, манежу, багатофункціонального стільчика-трансформера і комода, в якому зручно зберігати постільну білизну та дитячі речі.

Виробники меблів для дітей пропонують найрізноманітніші варіанти таких комплектів, наприклад, комод може мати додаткову відкидну кришку, завдяки якій його використовують як стіл для сповивання і гігієнічних процедур; конструкція ліжечок дозволяє згодом переробляти їх в диванчики для підлітків, а манежі легко складаються за принципом парасольок. Коштує це дорожче, але служить значно довше.

Головними критеріями у визначенні якості дитячих меблів є зручність, надійність і безпека. При покупці вимагайте сертифікати, що підтверджують екологічну чистоту матеріалів, з яких вона виготовляється. Краще всього, якщо це натуральне дерево, ДСП без використання синтетичних клейових основ або сучасний високоякісний пластик.

Шпалери наклеєні в дитячій кімнаті для малюків повинні бути м'яких пастельних тонів без помітного малюнка. Краще, якщо вони будуть паперовими ("дихають”). Такі шпалери не створять ефект парника, до того ж, їх легко замінити, якщо виникне необхідність. Монотонність стін можна пожвавити яскравими іграшками високої якості і строкатими подушечками з натуральним наповненням. А ось килими, важкі вовняні штори і квіти в горщиках з дитячої необхідно прибрати, щоб не спровокувати розвиток у дитини алергії на шерсть або квітковий пилок.

Необхідні умови для здорового і правильного розвитку дитини - чистота, свіже повітря і гарне освітлення приміщення. Тому вікна дитячої кімнати для малюків, рекомендується закривати легкими, що пропускає денне світло шторами з бавовни або ситцю, які легко можна попрати і не накопичують пилу. Вологість і температуру повітря можна регулювати за допомогою спеціального зволожувача і додаткового масляного обігрівача. Для правильного освітлення оптимально підійдуть основний стельовий світильник з розрядною лампою і два-три невеликі настінних бра з м'яким відбитим світлом у ліжечка пеленального столика.

Підлога в дитячій повинна бути теплою і чистою. Щоденне вологе прибирання в кімнаті малюка проводиться, як мінімум, двічі на добу, тому якісне покриття підлоги повинне легко згортатися, не боятися прання і, що особливо важливо, не ковзати під ногами. Ідеальний варіант для дитячої кімнати - підлога з підігрівом.

Якщо продумати всі деталі, ця кімната стане затишним місцем у вашому будинку. Любов до малюка, який ось-ось з'явиться на світ, підкаже, як не упустити жодної дрібниці.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2676 | Додав: admin | Теги: дитяча кімната, Малюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]