19:06
Дизайн кімнати в японському стилі


Дизайн кімнати в Японському стилі зародився в 16-17 століттях. Головний його принцип - мінімалізм, прості форми, стриманий дизайн, все зайве не сприймається, також як і хаос, і суєта. У будинках, зроблених в японському стилі багато світла, повітря і порожнечі. Філософія японського дизайну тісно пов'язана з природою, яка виявляється у використанні природних матеріалів. Дизайн кімнати в Японському стилі ділиться на функціональні зони завдяки ширм, завісам або перегородкам з матового скла, паперу або тканини. Завдяки цьому простір в кімнатах більш вільний, прозорий та легкий.

Що стосується основних кольорів, що використовуються в дизайні кімнати в японському стилі, то в основному це світлі відтінки (бежевий, кремовий, білий або молочний). Для Японії характерний баланс протилежностей: дня і ночі, землі і повітря, води і вогню. Тому в дизайні також присутній контраст. Разом зі світлими тонами використовують темні: чорний, червоний.

Стіни прийнято розписувати японською графікою або обклеїти бамбуковими шпалерами. Як декор для стін можна використати дерев'яні ніші та обставити їх керамікою. Стелю фарбують білою і в основному роблять рівною, але є також інший більш складний спосіб. При ньому на каркас з дерева кладуть рисовий папір або матове скло, а в проміжку між ними встановлюються світильники. Підлога виготовляється з темних порід деревини, і вкривають матами — татамі.

Кількість меблів в японському інтер'єрі зведено до мінімуму. При цьому меблі невеликі, правильної геометричної форми, зроблені в основному з бамбука або іншої деревини і мають гладку лаковану поверхню. Замість стільців часто використовуються подушки. Замість шаф використовують ніші, вбудовані в стіни і підлогу. У них можна зберігати речі та посуд.

Для аксесуарів в дизайні кімнати в Японському стилі слід застосувати різні світильники, абажури, віяла з ієрогліфами, ляльки в кімоно, чайний сервіз і керамічний посуд з паличками.

Вся ця атмосфера сприяє заспокоєнню і медитації, а також відпочинку від зовнішнього світу.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 3443 | Додав: admin | Теги: Кімната, дизайн, японський стиль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]