18:41
Дизайн спальної кімнати

Американські психологи радять міняти інтер'єр своєї квартири хоча б раз на рік. Вони стверджують, що це - ідеальний варіант позбавлення від депресій і сварок. Але, погодьтеся, щоб кожен раз наймати для декору професіоналів, потрібно мати, як мінімум, віллу на березі моря і нескінченні запаси в гаманці. А поки цих двох критеріїв немає, варто попрацювати самим - інтелектом, фантазією і зробити ремонт своїми руками. Загалом, не важливо чим, головне творчо і недорого.

Туристична спальня

Спочатку, підберіть стиль, якого будете дотримуватися. Подивіться уважніше на свої речі в кімнаті. Щось з них однозначно переважає. Якщо ви часто їздите за кордон, значить у вас багато дрібних сувенірів з різних країн і міст. Зберіть різні дрібнички, розставлені по всій квартирі, в одну кімнату. Потім змайструєте невелику шафку з білих панелей. Її не обов'язково засклити. Або помістіть всі сувеніри в нішу з підсвічуванням. Для цього купить кілька дерев'яних дощечок, пофарбуйте їх в потрібний колір і закріпіть на стіні. Повинні отримати невелику прямокутну коробку, яка ніби зависла в повітрі. Всередину наклейте пару світильників. До речі, вони можуть бути будь-якого кольору. Один такий предмет меблів вже потребує дизайну спальної кімнати цілком.

Підберіть постільну білизну в тон до шафки. На ліжко накидайте подушки із зображенням символів міст, в яких ви бували. Наприклад, подушка з Ейфелевою вежею чи східна думка з драконом. Біля входу можете покласти декоративну валізку з наклеєними на неї фотографіями ваших поїздок. Вийде інтер'єр у своєрідному туристичному стилі.

Сільська спальня

Якщо ви любите проводити час на дачі або в селі, то цей стиль вам дуже сподобається. Для початку купіть штори із зображенням качок, курчат, курей, гусей. Якщо не знайдете - підійде тканина в дрібну квіточку. З неї дуже просто зшити оригінальні шторки.

Після цього потрібно спорудити біля ліжка панно з дощечок у вигляді сільського паркану. Постільна білизна може бути клаптевою. Стіни прикрасьте пейзажами в дерев'яних рамках. Не забудьте, що в декорі такої кімнати перевага віддається саморобним штучкам - вишивці, макраме, в'язанню.

Постільну білизну можна зберігати в старій бабусиній скрині. А горщики з квітами поставити в плетені кошики. Вийде незвично і дуже по-домашньому.

Ретро-спальня

Епоха зворушливих чорно-білих фільмів, платівок, кованих меблів і солодких спогадів. Відмінний варіант для спальні. Сміливо йдіть на блошиний ринок, і закупайтеся.

У цей інтер'єр відмінно впишеться крісло-гойдалка, бабусин килим, старовинний напіврозвалений комод, грамофон. До речі, комод можна зміцнити цвяхами, покрити лаком або навіть перефарбувати. А на крісло-гойдалку помістити м'який старий плед, яким вже давно не користувалися.

Не працюючий телевізор декількома рухами рук перетворите в акваріум або світильник. Від нього в такому випадку повинна залишитися тільки рамка. Головне - мінімум яскравих речей. Все має бути в півтонах. Якщо потрібно - перефарбуйте стіни, змініть постільну білизна. Нічого не повинно відволікати від головного - величезного панно у головах вашого ліжку із зображенням улюбленої діви 60-х, або чорно-білого зображення міста.

Яскравими можуть бути деталі, наприклад, купіть дерев'яні фігурки людей і перетворіть їх різнокольоровими фарбами. Так само можете використовувати абстрактні картини. У таку кімнату відмінно впишуться і сучасні речі - скляні вазочки, наповнені зернами кави або дорогий колекційний портсигар.

Порада: ремонт своїми руками завжди заняття творче, цікаве. Залучіть до нього своїх рідних чи близьких друзів, і процес піде набагато легше і швидше. Крім того, кожен учасник зможе висловити свої ідеї, які виявляться вельми креативними.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1507 | Додав: admin | Теги: дизайн спальної кімнати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]