21:25
Електрика у ванній: про що варто пам'ятати

Ні для кого не є секретом, що електрика і вода несумісні, їхнє сусідство небезпечне для життя людини, але у ванній обов'язково повинні бути розетки і світло. Як поєднати ці речі? Існує кілька важливих правил, яких необхідно дотримуватись при монтажі електропроводки у ванних кімнатах, на них і зупинимося детальніше.

електрика ванна

Слід пам'ятати, що між розетками, світильниками у ванній кімнаті та водою має бути максимальна відстань. Не можна розміщувати електропроводку близько до водопровідної труби. Розетки, пральні машинки, світильники і все, що пов'язано з електрикою, повинно бути обов'язково заземлено.

Вся електропроводка має бути закрита, тобто перебувати всередині стіни.

Звичайні розетки не підходять для ванної кімнати - для таких приміщень потрібні спеціальні розетки, захищені від попадання вологи. Слід знати, що у розеток існує різна ступінь захисту.

електрика ванна

У будинку або квартирі має бути встановлений захисний пристрій відключення, призначений для припинення подачі електроенергії в екстрених ситуаціях. Найчастіше його розташовують у розподільчій коробці поруч із електричним лічильником. Якщо у вас немає такого пристрою, можна придбати спеціальні розетки для ванної кімнати, де реалізована функція аварійного відключення. При виникненні екстреної ситуації, наприклад, коротке замикання, спеціальний блок, що знаходиться в корпусі розетки, відключить надходження електроенергії та захистить вас від удару електричним струмом.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 366 | Додав: admin | Теги: електрика, ванна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]