11:09
Елеватор опалення: що це таке

опалення квартира Опалення є найважливішою комунікаційною системою в будь-якому будинку чи квартирі, а при цьому воно може бути різним. Опалення може бути сформоване за рахунок гарячої води, газу або електрики, а при цьому кожен різновид має свої особливості та параметри. Важливим елементом будь-якої системи опалення є елеватор опалення, який складається з певної кількості деяких деталей, а також виконує специфічні функції та завдання.

Що таке елеватор опалення?

Спочатку важливо знати, чим є даний елемент. Розташовується він зазвичай у підвалі кожної будівлі. Його призначенням є охолодження води до потрібного рівня. Принцип роботи полягає в тому, що спочатку до певної будівлі підводиться гаряча вода для опалювальної системи, а від самої будови відбувається відведення вже охолодженої води. Якщо опалення створюється відразу для декількох будинків, то тут створюються зазвичай спеціальні теплові камери, в яких здійснюється розподіл води по будівлях, а також тут монтується запірна арматура, що забезпечує відсікання трубопроводів.

Нерідко теплоносій, у якості якого виступає вода, має дуже високу температуру, яка дорівнює 95 градусів Цельсія, проте якщо ця температура вище, то в цьому випадку необхідно охолодження води, що і є функцією елеватора. Цей елемент вважається доступним за ціною, легким у встановленні та використанні, а також ефективним та дієвим. Однак для нормальної роботи цього приладу дуже важливо правильно зробити його розрахунок.

Які параметри має елеватор опалення?

Цей елемент охолоджує воду до потрібної температури, а тільки після цього вона надходить до будинків і квартир і проходить через радіатори опалення. Можна виділити дві функції даного елемента:

  1. циркуляційна;
  2. змішувальна.

Такий прилад має багато переваг, до яких в першу чергу відноситься те, що установка і використання є дуже простими роботами.

Він відрізняється чудовою ефективністю, а також не потребує постійного застосування електрики, що сьогодні є дорогим ресурсом. Елеватори стійкі до зміни гідравлічного тиску або температури в системі. Для роботи немає потреби у регулярній присутності людей.

Однак елеватори мають і деякі мінуси, про які потрібно знати заздалегідь. До них відноситься те, що для повноцінної та оптимальної роботи обладнання важливо зробити правильний розрахунок усієї системи загалом. Якщо будуть будь-які помилки під час здійснення цього процесу, це може знизити ефективність роботи системи опалення в цілому. Також на виході неможливо самостійно виконувати регулювання температури води.

Конструкція елеватора системи опалення

В даному елементі є камери розрідження та сопла, а також є струменевий елеватор. Працює елеватор лише у поєднанні з великою кількістю додаткового обладнання. До нього відноситься запірна арматура та термометри, а також манометри. Всі елементи, зібрані разом, є елеваторним вузол, який і забезпечує виконання всіх потрібних функцій і завдань.

Можна вибрати навіть такий елеватор для системи опалення, який оснащується спеціальним електричним приводом, а саме за його допомогою буде виконуватися регулювання сопла за рахунок використання електричного струму. За рахунок цього буде відбуватись регулювання подачі води, а при цьому вся робота може виконуватися в автоматичному режимі. Однак оскільки таке обладнання є ще не надто популярним та надійним, то можна сказати, що воно не буде довговічним і не відрізняється надто гарною надійністю.

опалення квартира

Також можна вибрати елеватор, який має спеціальний елемент для автоматичного регулювання температури. Таке обладнання є економічним щодо витрати енергії, проте його вартість буде досить суттєвою. Його потрібно обов'язково підключати до електрики, тому важливо враховувати цей момент.

Вибір конкретного елеватора залежить від того, які є умови для його роботи, а також важливо пам'ятати, що схема розташування його основних елементів має бути правильною та обдуманою, а ця робота обов'язково повинна виконуватися лише фахівцями.

Таким чином, елеватор для системи опалення є важливим і потрібним елементом, вибір якого залежить від того, скільки будинків або квартир підключається до одного обладнання, а також важливо враховувати його особливості та параметри, які можуть бути зовсім різними для різних видів обладнання.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 343 | Додав: admin | Теги: квартира, елеватор, опалення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]