15:38
Етнічний стиль в інтер'єрі - африканські та індійські мотиви

Етнічний стиль в інтер'єрі - африканські та індійські мотиви

Нудний шаблонний підхід до дизайну інтер'єру поступово відходить у минуле. Зараз в моді оригінальні і незвичайні стилі, які дозволяють в повній мірі передати смак власника і висловити його особистість у вигляді приміщення. Широку популярність в наші дні отримав етнічний стиль в інтер'єрі, що дає можливість створити незвичайний простір, перетворити квартиру в вишукану обитель, де панує творчість і креатив.

Особливості етнічного стилю в інтер'єрі:

  1. відтворення в інтер'єрі особливостей певної країни;
  2. велика кількість "природних" фарб;
  3. переважання натуральних елементів;
  4. акцент на деталях.

Спираючись на ці особливості, можна створити в квартирі справжній "дикий куточок", в якому риси житла сучасної людини в гармонійному ансамблі переплетуться з традиціями древніх народів: Африки, Латинської Америки, таємничих індіанських племен, мужніх народів Півночі.

Африканський стиль

Цей підстиль етніки доречний у вітальні, передпокої, спальні, кухні. Створити його допоможуть різні елементи: перш за все, фактурні шпалери, що імітують камінь, а також відповідний до них лінолеум. Яскраві грубуваті доріжки, розстелені на підлозі в уявній хаотичності, дозволять добитися вдалої стилізації під житло примітивних африканських племен. Основними принципами, при створенні оригінального приміщення в африканському стилі, повинно стати використання примітивних форм, грубуватих фактур, матеріалів, робота з кольоровими контрастами.

Основні кольори стилю:

  1. всі відтінки коричневого;
  2. жовтий;
  3. помаранчевий;
  4. приглушені червоні тони.

Прекрасно впишуться в стиль хутряні подушки; імітації шкур диких звірів, розкидані на підлозі; декоративні фігурки і статуетки, витримані в примітивному стилі. Краще підійдуть меблі з натурального дерева, прості, нехитрі. Якщо в цьому стилі оформляється кухня, то акценти допоможе розставити декоративний посуд - глиняний або плетений, краще ручної роботи або в стилі, який створює імітацію такої.

Індійський стиль

Найбільш доречний у вітальні або спальні. Він дозволяє зануритися в таємничу атмосферу Сходу і насолодитися справжньою привабливою казкою. М'які меблі, велика кількість подушок, розміщених навіть на підлозі, килими яскравих кольорів з характерним індійським малюнком - важливі атрибути стилю. Краще низькі легкі меблі, обов'язковою рисою яких є велика кількість вишуканого різьблення.

Кольори бажано яскраві, барвисті, теплі: всі відтінки червоного, жовті, зелені. Додаткові акценти дозволять зробити розміщення на стінах картин або фресок індійської тематики в характерних різьблених лакованих рамах. Прекрасний ефект буде досягнутий, якщо використовувати оригінальні освітлювальні прилади, виконані в традиціях Індії: в формі мідних ламп, старовинних олійних світильників.

Елементи стилю

Не у кожного є можливість повністю поміняти інтер'єр, відтворюючи в квартирі палац Магараджі. Але якщо є бажання, можна поекспериментувати з аксесуарами, які додадуть приміщенню риси етностилю, не сильно зменшивши гаманець господаря. Так, оригінальні латунні глечики, текстиль, статуетки, фрески, стилізовані під наскальний живопис, відмінно пожвавлять зовнішній вигляд кімнати. Стильні штори, виготовлені з тканини з традиційним яскравим орнаментом, будуть народжувати асоціації зі спекотною Африкою.

Відмінно доповнять авторську задумку і стилізовані свічники, шкатулки, вази, попільнички. Вибравши певний стиль, слід визначитися з деталями, які допоможуть у створенні інтер'єру.

Етнічний стиль дозволить і проявити фантазію, і здивувати гостей несподіваною подорожжю в світ іншої культури. Допоможе створити простір, де панує гармонія і комфорт, де можна відпочити від повсякденної суєти.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 779 | Додав: admin | Теги: стиль, Індійський, африканський, етнічний, інтер'єр | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]