00:07
Фітинги для металопластикових труб та їхні види

Фітинг – це основний елемент трубопроводу, який забезпечує з'єднання окремих частин. На відміну від інших сполучних елементів, фітинги для металопластикових труб оснащені різьбленням, яке є нарізаним як із зовнішнього, так і з внутрішнього боку.

Монтажні фітинги дозволяють з'єднати труби у випадках, коли необхідно змінити напрям, провести розгалуження, або приєднати частину труби меншого діаметра. Враховуючи той факт, що труби можуть бути виконані з різних матеріалів, фітинги слід вибирати з того самого матеріалу.

На сьогоднішній день розрізняють фітинги наступних видів:

Муфта

Муфта використовується для з'єднання двох відрізків труби. Зовні проста муфта є невеликим відрізком труби, всередині якого нарізане різьблення. Для того, щоб з'єднати труби за допомогою муфти, необхідно попередньо нарізати на них різьблення.

Як ущільнювач між фітингом і трубами прокладають клоччя, поліетиленову плівку, льон і т.д. Крім того, варто відзначити, що ущільнювач використовується у всіх різьбових з'єднаннях.

Муфти також бувають перехідного вигляду. Такі муфти забезпечують перехід із одного діаметра на інший. З одного боку така муфта має діаметр труби, що входить, а з іншого виходить. Якщо йдеться про муфту з рівною поверхнею, то для її монтажу використовуються розвідні ключі, тому що без нього буде дуже складно закріпити деталі. Муфти із зовнішніми ребрами можна монтувати за допомогою гайкового ключа.

Барило

Барило - це ще один вид фітинга, що зовні нагадує муфту. Використовується він для тих же цілей, проте в даному випадку різьблення нарізане із зовнішнього боку. Найчастіше такого роду муфти застосовуються на кінці трубопроводу, де необхідно прикріпити будь-який агрегат.

Зганяння

Зганяння зовні дуже нагадує барило, проте з однієї з його сторін різьблення нарізане набагато довше. Використовується такого роду муфта у тих випадках, коли між двома трубами існує розрив, який необхідно з'єднати.

Куточок

Куточок – це елемент, що дозволяє змінити напрямок трубопроводу. Фактично куточок – це звичайна муфта, що була зігнута під кутом 90 градусів. Іноді зустрічаються і вигнуті під кутом 90 градусів барила, проте це буває дуже рідко.

Заглушки, пробки та хрест

Заглушки або пробки використовуються для тимчасового закриття однієї з гілок трубопроводу. А ось хрест необхідний, якщо потрібне розгалуження однієї з наявних труб.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 561 | Додав: admin | Теги: металопластикова, труба, фітинг | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]