19:12
Французький ландшафт

Ландшафтний дизайн, його можна назвати візитною карткою будь-якого приватного будинку. Ландшафтний дизайн - це дуже велика тема для обговорення. Варто згадати, скільки стилів такого дизайну існує на світі. Але, далеко не всім такий дизайн припадає до душі. На розпитування, як і чому їм не подобається ландшафтний дизайн, вони відповідали коротко і ясно: "Це занадто складно".

Ну, невже в ландшафтному дизайні немає жодного напрямку, який був би "по зубах" навіть самому невмілому садівнику? Природно таке рішення є і називається воно "Французький ландшафтний дизайн". А чим саме він відрізняється від усіх інших, що саме штовхає його попереду всіх, змушуючи навіть самих відчужених і закритих людей вибрати саме його? По-перше, це максимальна простота створення такого дизайну. У ньому немає ні химерних форм, ні спеціальних рослин, в ньому немає більшої частини того, що відштовхувало б новачка в цій сфері. Зовні, даний дизайн дуже рідкий, дуже мінімальний, що надає йому логічну завершеність.

Такий тип дизайну почав розвиватися з початку XVI століття. Тоді ще не увійшло в побут слово "дизайн". У той час це був простий сад, який був побудований для Людовика XIV. Як відзначають історичні джерела, Петро Перший, який був проїздом у Франції в ті часи, був убитий наповал садами і клумбами які він побачив.

Все було максимально просто, але притягувало погляд. Основною тенденцією нинішнього французького дизайну є партерна робота. Це, свого роду, кутовий живопис, тобто, в такому типі робіт не повинно бути ніяких заокруглених кутів. Якщо у вас є чотирьохкутна ділянку ґрунту для облаштування, то декорації повинні розташовуватися строго по краях, в кутах. По всьому периметру повинна була рости маленька трава, а в середині повинна бути акуратна клумба з круглим або овальним фонтаном. Це і є якась родзинка такого стилю - несподіване завершення.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1670 | Додав: abel | Теги: ландшафтний дизайн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]